La campanya “Elles contra l’ELA” finalitza amb més de 12.500 euros recaptats

  • Avui, 21 de juny, coincidint amb el dia mundial de l’ELA es finalitza la campanya “Elles contra l’ELA” un torneig solidari de futbol femení per la recerca de l’ELA.
NO65 - Tancament Elles contra el ELA - Imatge

Esport i recerca es donen la mà en aquesta iniciativa solidària que busca sensibilitzar sobre l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia. L’11 i 12 de juny es va celebrar el I Torneig “Elles contra l’ELA” de futbol 7 femení que va aconseguir recaptar més de 13.500 euros destinats a la recerca de l’ELA de l’IDIBELL.

Avui, 21 de juny, coincidint amb el dia mundial de l’ELA es finalitza la campanya que segons el Dr. Pol Andrés, investigador de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge: “Ha estat tot un èxit, estem encantats amb l’acollida rebuda i els fons recaptats. Ha estat una campanya plena de solidaritat, emocions i esport”.

Durant l’acte de cloenda, s’ha incidit en la importància de la solidaritat ciutadana per impulsar la ciència al nostre país, ja que, com assenyala la Dra. Mònica Povedano, investigadora principal del grup de recerca en malalties neurològiques i neurogenètica de l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge i referent mundial en ELA, “els investigadors no hauríem d’estar muntant campanyes per finançar la recerca, però lamentablement només un l’1,4% del PIB es destina a la investigació, en comparació amb la mitjana europea que és més del 2% del PIB”.

Aquest projecte ha estat impulsat pel grup d’investigació en malalties neurològiques i neurogenètica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha compta amb el suport de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls i el patrocini de Vueling, Macbor i Ferrer i la col·laboració de Carlota Planas Riera, fundadora de l’agència de representació “Unik Sports Management”.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top