Notícies

Identifiquen una possible teràpia contra la malaltia de Rendu-Osler

Es tracta d’una malaltia minoritària causant de malformacions en vasos sanguinis. L’estudi ha descobert la implicació d’una proteïna en el desenvolupament de la patologia.

Isabel Fabregat rep un ajut de la Fundació Ramón Areces per estudiar la fibrosi hepàtica

La Fundació Ramón Areces acaba d’adjudicar Ajudes a la Investigació en Ciències de la Vida i de la Matèria corresponent a la seva XX edició. A l’àrea de diàleg intercel·lular i interactoma, la Dra. Isabel Fabregat, cap del grup de recerca “TGF-beta i càncer” de l’IDIBELL, en col·laboració amb les Dres. Aránzazu Sánchez i Blanca Herrera de la Universitat Complutense de Madrid, ha rebut un dels ajuts.

El 60% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 desenvolupen simptomatologia neurològica

El 60% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 desenvolupen simptomatologia neurològica i un 12% dels pacients post-Covid tenen seqüeles neurològiques

Dissabte va ser un dia per viure i experimentar en el parc de la ciència de l’Hospitalet

Aquest any dins del marc de les Festes de la Primavera de L’Hospitalet hem pogut tornar a gaudir del Parc de la Ciència

Iniciem VacunAcció: un projecte per immunitzar contra la desinformació

L’IDIBELL i l’escola Virolai, junts en la nova iniciativa educativa del programa EscoLab de BCNciència

L’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge lideren un estudi sobre l’efectivitat de l’Icatibant contra la Covid-19

l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) amb l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha iniciat un estudi clínic, en col·laboració amb la companyia farmacèutica Takeda, per avaluar l’eficàcia i seguretat de l’Icatibant com a tractament contra la Covid-19.

Identifiquen els mecanismes genètics d’adquisició de resistència als antibiòtics de H. parainfluenzae

El treball del grup de recerca en Epidemiologia de les Infeccions Bacterianes de l’IDIBELL i el HUB indica que el bacteri podria aconseguir resistència a través de l’adquisició de fragments d’ADN mòbils.

IDIBELL celebra el Kickoff Meeting sobre els Projectes d’Investigació en Salut concedits per l’ISCIII

Dimarts passat dia 20 d’abril, dins de l’Areté Training Program es va celebrar l’IDIBELL AES-2020 Kick Off Meeting, dirigit al personal investigador que ha obtingut un projecte d’investigació en salut en el marc de la “Convocatoria 2020 de la AES” financiada per l’ISCIII.

Confirmen la presència d’autoanticossos contra l’interferó tipus 1 com a indicador d’un mal pronòstic de la COVID-19

Un estudi de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari Infanta Eleonor de Madrid demostra que el 10% dels pacients amb COVID-19 severa presenten anticossos neutralitzants contra la citocina interferó tipus 1.

Scroll to Top