Notícies

Presenten el nou microscopi confocal de la plataforma de Bioimatge

La Plataforma de Bioimatge dels Serveis Cientificotècnics de l’IDIBELL ha incorporat un nou equipament d’altes prestacions. Es tracta del microscopi confocal LSM980 de Carl Zeiss equipat amb el detector Airyscan2

Llegir més...

El trasplantament al·logènic d’un donant de registre compatible pot tenir millors resultats que el d’un familiar que tingui menys compatibilitat

Un estudi liderat per l’Institut Català d’Oncologia i l’IDIBELL, publicat a la revista científica ‘Transplantation and Cellular Therapy’, conclou que, sempre que sigui possible, és millor que el pacient rebi el trasplantament d’un donant de registre d’alta compatibilitat que d’un donant haploidèntic amb vincle familiar, però de menor compatibilitat.

Llegir més...

Viladecans Contra el Càncer dona 25.000 € a l’IDIBELL per a la recerca en medicina personalitzada d’aquesta malaltia

El donatiu, que és fruit de les campanyes solidàries organitzades per l’Associació al llarg de 2022, es destinarà a finançar la generació d’un nou model experimental per a l’estudi de la predisposició al càncer, un projecte basat en la medicina personalitzada i l’ús de cèl·lules mare per modelar malalties.

Llegir més...

Un fàrmac que impulsa la regeneració de les cèl·lules mare allarga l’esperança de vida en ratolins

El treball posa el focus en el rejoveniment de les cèl·lules mare de la sang endògenes com a possible estratègia per regenerar els teixits, millorar la salut i l’esperança de vida de les persones grans.

Llegir més...

Identificats quatre gens que augmenten el risc de pensaments i actes suïcides

Tot i que cal seguir investigant per determinar si la identificació de marcadors genètics pot portar a desenvolupar nous tractaments dirigits, aquestes troballes ajuden a entendre millor com aquets marcadors poden condicionar la patologia dels pensaments i les accions suïcides.

Llegir més...

La Fundació Niemann-Pick finança l’assaig clínic d’un fàrmac per a parar el deteriorament cognitiu de la malaltia

Avui la Fundació Niemann-Pick Espanya ha vingut a fer entrega del xec per valor de 71.056,25 euros que finançaran íntegrament un estudi pilot per determinar l’eficàcia i la seguretat del fàrmac Efavirenz per a pal·liar el deteriorament cognitiu dels pacients d’aquesta malaltia minoritària d’origen genètic i per la qual actualment no hi ha cura.

Llegir més...

Un estudi identifica per primer cop més de 100 nous factors genètics vinculats al desenvolupament de càncer colorrectal

Es tracta del’estudi més gran fet fins ara sobre la genètica en el risc de desenvolupament de càncer colorectal. L’estudi, dut a terme per un consorci mundial, amb la participació de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia, obre noves estratègies per al tractament i la quimioprevenció.

Llegir més...

Finançat el projecte UPDATE que impulsarà el lideratge de l’IDIBELL a Horizon Europe

El Ministerio de Ciencia e Innovación y la Agencia Estatal de Investigación, dins la convocatòria de Ajudes per a la Preparació i Gestió de Projectes Europeus, ha finançat el projecte “UPDATE – SUPporting IDIBELL reseArchers To suceed in Horizon Europe”.

Llegir més...

Un receptor fins ara considerat promotor de mort en cèl·lules tumorals podria promoure el creixement del càncer de pulmó

Un estudi de l’IDIBELL i la Universitat d’Amsterdam publicat a la revista Cell Death and Disease demostra que els receptors de la proteïna TRAIL indueixen l’expressió d’IL-8, una proteïna que promou el desenvolupament tumoral i l’angiogènesi dels tumors pulmonars.

Llegir més...
Scroll to Top