Notícies

L’IDIBELL dona el tret de sortida al projecte STARS GAME, una innovadora iniciativa educativa de transferència de la recerca 

El projecte adreça la co-creació d’un escape room digital entre estudiants i professorat d’escoles amb professionals de la recerca i la comunicació científica.

Medicina digital pel seguiment de transplantaments de medul·la òssia: Un estudi pilot en temps de COVID19

Un estudi dels centres IDIBELL i ICO demostra que els sistemes de telemedicina poden ser aplicats per detectar complicacions inicials, físiques i psicològiques, després d’un transplantament de medul·la òssia.

Nova diana terapèutica per al tractament de la malaltia de Huntington

Un estudi amb participació de l’IDIBELL mostra que els àcids ribonucleics petits (sRNA) contribueixen al desenvolupament de la patologia.

Un 85% de les farmàcies de la Regió Metropolitana de Barcelona participen al Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte

Segons un estudi elaborat per investigadores del Programa EPIBELL de l’IDIBELL i de la Unitat de Cribratge del Càncer de l’ICO l’Hospitalet, en el període 2017-2018, d’un total de 643 farmàcies afiliades al Col·legi Oficial de Farmacèutics, 528 estaven adherides al Programa, xifra que correspon a un 85,4% del total.

Ciència en femení: arriba el 4t sLHam de científiques de l’IDIBELL

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l’IDIBELL organitza un acte on 8 dones de explicaran a través d’una xerrada divulgativa quina és la seva feina al voltant de la recerca i la innovació.

La intel·ligència artificial ajuda a predir les recaigudes dels pacients recuperats d’un infart o angina de pit

L’algoritme, basat en dades de prop de 20.000 pacients, permetrà en un futur decidir la millor opció terapèutica per a cada persona per evitar nous episodis d’insuficiència cardíaca

Una debilitat universal dels tumors sòlids obre la porta a millorar el tractament del càncer

L’estudi liderat entre l’ICO i l’IDIBELL i la UCSF descriu, gràcies a una anàlisi Big Data, un mecanisme de control de la reparació de l’ADN que sensibilitzaria els tumors a la teràpia.

Desxifren els mecanismes implicats en l’activitat antitumoral després de la inhibició de la formació de nous ribosomes

Un grup de recerca de l’IDIBELL, ha publicat a la revista Blood els seus descobriments sobre els mecanismes cel·lulars responsables d’aturar el creixement tumoral al bloquejar la formació de nous ribosomes.

L’IDIBELL celebra el Dia internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

A l’IDIBELL ens sumem a la reivindicació i visualització de la dona i la nena en la ciència de l’11 de febrer. Durant els pròxims dies organitzarem seminaris, campanyes a xarxes socials i, com no podia ser d’altra manera, celebrarem el 4t sLHam de científiques.

Scroll to Top