Notícies

La combinació de dos fàrmacs immunomoduladors podria ser beneficiós pels pacients més greus de Covid-19

Fins a un total de 44 investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) signen conjuntament un article a la revista International Journal of Infectious Diseases, on demostren l’efecte beneficiós de l’ús de corticoesteroides afegits al tractament amb tocilizumab per millorar el pronòstic dels malalts greus amb Covid-19.

Alguns fàrmacs usats per disminuir l’àcid de l’estómac podrien incrementar els falsos positius en el cribratge del càncer de còlon i recte

Un nou estudi analitza la influència dels fàrmacs inhibidors de la bomba de protons en el risc de falsos positius en el test de sang oculta en femta immunològic, test utilitzat per detectar càncer colorectal.

Bellvitge estudiarà l’aplicació de la intel·ligència artificial al tractament de la Covid-19 a les UCIs

El Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) participa, a través de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), en el projecte europeu ENVISION, que desenvoluparà un sistema intel·ligent de suport a les decisions per millorar el seguiment i el tractament dels pacients amb Covid-19 a les UCIs.

IDIBELL celebra el Kickoff Meeting dels projectes finançats per La Fundació La Marató de TV3 2019

Avui, la plataforma Teams va acollir l’IDIBELL Kickoff Meeting La Marató 2019, dirigit a tots aquells investigadors que han obtingut un projecte de recerca dins de la “Convocatòria 2019 per a l’adjudicació d’Ajudes econòmiques a projectes de recerca sobre càncer” de La Fundació La Marató de TV3.

Nova estratègia mundial per eliminar el càncer de cèrvix

Aquesta fita es podria aconseguir gràcies a l’augment de l’eficàcia de la vacuna i les administracions massives, i també per la modernització de les tècniques de cribratge.

Avui s’estrena Sinergia, un nou portal web per a la divulgació de la recerca i la innovació en salut a L’Hospitalet

Entre les activitats que proposa Sinergia destaquen un escape room virtual pels laboratoris de l’IDIBELL, tallers familiars i visites en 360º per instal·lacions de Bellvitge

L’impacte de la pandèmia en les persones amb trastorns alimentaris i obesitat

El Dr. Fernando Fernández-Aranda actualment és editor en cap de la revista European Eating Disorders Review, revista que el mes de Octubre va publicar un número especial centrat en l’impacte de la pandèmia i el confinament en pacients amb trastorns alimentaris i obesitat. Hem parlat amb el Dr. Fernández-Aranda d’aquest especial i les reflexions que se n’han extret.

El projecte europeu “Oncommun-ICOnnecta’t” rep dos premis internacionals

En l’espai d’un mes aquest projecte desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i l’IDIBELL amb col·laboració a Portugal amb l’Institut Pedro Nuñez ha rebut els premis “Investir em Saúde 2020” i “Premi HINTT”.

L’IDIBELL i la seva lluita contra la Covid-19

La pandèmia de la Covid-19 ha creat una gran emergència social i avançar en la recerca és l’única solució per poder afrontar-la i controlar-la de manera definitiva. Des de l’inici de la crisi, l’IDIBELL s’ha adaptat a les noves necessitats, creant noves línies d’investigació enfocades a combatre el virus, aplicant tots els coneixements adquirits en el passat a la pandèmia.

Scroll to Top