Notícies

Nous avenços en la comprensió de la fisiopatologia de la malaltia minoritària del cervell Leucoencefalopatia megalencefalica (MLC)

Dos articles recents amb participació d’un grup de recerca de l’IDIBELL, la Universitat de Barcelona i el CIBERER descriuen diferents interacciones proteiques de MLC1 i GlialCAM que podrien regular el desenvolupament i l’activitat neuronal.

L’IDIBELL i l’ICO participen en la troballa d’una debilitat que podria aprofitar-se per tractar càncers defectius per SMARCA4

Els resultats de l’estudi apunten que els tumors amb una forma genèticament inactivada de la proteïna remodeladora de la cromatina SMARCA4 són molt sensibles als inhibidors de la família de desmetiladores d’histones KDM6.

La música vocal augmenta la recuperació de les funcions del llenguatge després d’un ictus

Escoltar música vocal és una forma senzilla i rendible de promoure la recuperació i la salut cerebral després d’un ictus.

Descobreixen una nova via per abordar el melanoma metastàtic

S’ha demostrat que la combinació de quimioteràpia amb un inhibidor de l’oncogèn BRAF és efectiva per tractar aquesta malaltia. Aquesta alternativa obre la porta a oferir un nou abordatge als pacients afectats per aquest tipus de tumor, que no té un tractament curatiu en els estadis més avançats ni en les recaigudes.

L’impacte de l’obesitat és cada vegada més determinant en el trasplantament renal

Un estudi del grup de recerca en Nefrologia i Trasplantament Renal de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge destaca la necessitat de conscienciar més i millor tant a candidats al trasplantament com a possibles donants

Un nou estudi defineix una predisposició epigenètica a patir leucèmia o limfoma per la infecció del virus HTLV-1

Un estudi, amb participació de l’IDIBELL i de l’ICO, publicat al Molecular Cancer, ha descrit que aquelles persones que presenten alteracions epigenètiques en el gen supressor de tumors FHIT tenen més predisposició a desenvolupar la malaltia.

La pandèmia ha agreujat els símptomes de gairebé un terç dels pacients amb Trastorn Obsessiu compulsiu (TOC)

Un estudi liderat per l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge demostra que durant el confinament els pensaments relacionats amb el suïcidi van ser més freqüents entre les persones amb TOC.

Identifiquen una disfunció neuronal primerenca en Parkinson que podria ajudar al diagnòstic precoç

Investigadors de l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona (UB) han descrit que neurones derivades de pacients de Parkinson mostren afectacions en la seva transmissió prèviament a la neurodegeneració.

Una intervenció infermera augmenta l’adherència al tractament en pacients grans després d’un infart

Un estudi liderat per professionals d’infermeria de l’Hospital Universitari de Bellvitge i de l’IDIBELL ha demostrat que una intervenció infermera específica aconsegueix més adherència al tractament dels pacients grans complexos que han patit un infart de miocardi.

Scroll to Top