Notícies

El tractament amb nanopolímers prevé la formació d’agregats proteics en neurones derivades de pacients de Parkinson

Un dels segells d’identitat de la malaltia de Parkinson és l’acumulació anormal de la proteïna α-sinucleïna que acaba provocant la mort neuronal causant de les afectacions motores pròpies de la malaltia. Els dendrímers són polímers molt ramificats que han demostrat disminuir l’acumulació de α-sinucleïna en neurones dopaminèrgiques derivades a partir de cèl·lules mare de pacients.

Identifiquen dos fàrmacs amb activitat antitumoral en models preclínics de càncer de pleura maligne

Investigadors de l’IDIBELL i de l’ICO descriuen que inhibidors de les proteïnes CDK4 i CDK6 aturen la proliferació de cèl·lules tumorals i allarguen l’esperança de vida en models animals.

L’Associació Viladecans Contra el Càncer engega la nova campanya de recaptació de fons per a l’IDIBELL

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, l’Associació Coordinadora Viladecans contra el Càncer celebrà l’acte d’obertura de la seva nova campanya de recaptació de fons solidaris per a la investigació

Sónar+D, l’IDIBELL i L’Hospitalet s’uneixen per fer un experiment en viu que estudiarà les diferències a l’hora de descobrir músiques noves

La curiositat serà l’objecte d’estudi de l’experiment científic “Being a Curious Music-Mind” de l’IDIBELL amb la DJ Alicia Carrera, que tindrà lloc al CCCB i la Sala Salamandra els dies 29 i 30 d’octubre

miR-424~503, un grup de microRNAs que controlen el desenvolupament d’un tipus de càncer de mama

Investigadors de l’IDIBELL i la UB, conjuntament amb el Mount Sinai, han descrit un conjunt de microRNAs que estarien regulant els càncers de mama dependents de la via de senyalització Wnt/β-catenina.

Dues noves variants genètiques associades amb els intents de suïcidi ajuden a desentrellar-ne els factors de risc

Per primer cop, una de les variants identificades no està relacionada amb els trastorns psiquiàtrics i contribuiria a través d’altres factors com el tabaquisme, l’insomni, o la propensió a prendre riscos.

La capacitat d’inhibir la mitofàgia converteix a la fluorizolina en un prometedor agent antitumoral

La fluorizolina era coneguda per la seva acció proapoptòtica en diverses cèl·lules tumorals. Ara, un estudi de l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona mostra que a part de promoure la mort cel·lular, aquest compost inhibeix la degradació dels mitocondris.

Reconeixement al treball de la Dra. Mònica Povedano i la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona

La Dra. Mònica Povedano, investigadora principal de l’IDIBELL i cap de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha estat guardonada amb el Premi de Malalties Neuromusculars 2020 (modalitat científica), que atorga la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

Les citologies cervicals no són prou sensibles per a detectar el càncer d’endometri

Tot i que els amplis programes de cribratge de càncer de cèrvix, a través de citologies cervicals, han aconseguit reduir la incidència i mortalitat d’aquest càncer. Un estudi retrospectiu de l’IDIBELL i de l’ICO ha demostrat, amb 371 dones tractades a l’Hospital de Bellvitge, que aquestes proves no són efectives pel diagnòstic del càncer d’endometri.

Scroll to Top