Quatre grups de recerca de l’IDIBELL reben finançament de La Marató de 3Cat dedicada a les malalties cardiovasculars

Ángel Raya, José López, Cristina Enjuanes i Ignasi Anguera són els investigadors principals que duran a terme els projectes d’investigació premiats per La Marató de 2022

LLIURAMENT D'AJUDES A LA RECERCA 1

Quatre equips de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) han estat premiats per la Fundació La Marató de 3Cat, que ahir a la tarda, al plató 1 de la televisió pública catalana, va fer públics els projectes que rebran el finançament de l’edició 2022 de La Marató. Els grups de l’IDIBELL treballaran durant els pròxims 3 anys per trobar respostes en el camp de la salut cardiovascular. Les malalties del cor i del sistema circulatori tenen un alt impacte en la qualitat i l’esperança de vida de les persones: són la principal causa de mort i d’ingrés hospitalari als països desenvolupats. Només a Catalunya, cada dia moren 45 persones, dues cada hora, a causa d’un problema de salut d’aquest àmbit 

Els investigadors principals de l’IDIBELL que podran iniciar els seus nous projectes de recerca gràcies al programa solidari són: el Dr. Ignasi Anguera Camos, també cap de la Unitat d’Arítmies i Electrofisiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que realitzarà un assaig clínic per prevenir la miocardiopatia; la Dra. Cristina Enjuanes Grau, també facutativa de Unitat Multidisciplinària d’Insuficiència Cardíaca Comunitària de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que durà a terme un projecte de rehabilitació cardíaca centrada en el pacient de malaltia coronària; el Dr. José López López, que estudiarà la malaltia periodontal i la hipertensió; i el Dr. Ángel Raya Chamorro, que durà a terme la traslació clínica de teràpies cel·lulars basades en iPSC per a la insuficiència cardíaca. D’aquests projectes, els dos darrers es duran a terme de forma coordinada amb altres institucions. En total, els fons que gestionarà l’IDIBELL ascendeixen als 685.320 €. 

L’edició 2022 de La Marató va recaptar un total d’11,2 milions d’euros, que permetran que 71 equips de recerca duguin a terme 37 projectes en salut cardiovascular per avançar en la prevenció, el diagnòstic i el tractament d’unes malalties que suposen la primera causa de mort als països desenvolupats. En 31 anys de trajectòria, La Marató ha finançat un total de 1.022 projectes de recerca. 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. 

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC). 

Scroll to Top