Bonpreu i Esclat se sumen a la lluita contra la diabetis amb una campanya solidària a favor de l’IDIBELL

• Durant el mes de novembre els clients d’aquesta cadena de supermercats podran arrodonir les seves compres i col·laborar amb la recerca contra aquesta malaltia.
• L’equip de la Dra. Meritxell Rovira desenvoluparà noves teràpies a través d’aquesta campanya solidària fent servir cultius de minipàncrees generats al laboratori.

Captura de pantalla 2023-11-07 a les 9.41.50

Aquest mes, Bonpreu i Esclat duran a terme una campanya solidària per recaptar fons per a la investigació sobre la diabetis a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Del 1 al 30 de novembre, els clients tindran l’oportunitat d’arrodonir les seves compres a favor d’aquesta causa a tots els seus establiments.

La diabetis és una malaltia que afecta un nombre cada cop més gran de persones arreu del món. Amb més de 630.000 casos estimats a Catalunya, aquesta malaltia representa un desafiament significatiu per a la salut pública i les persones que la pateixen. Amb un 8% de la població de més de 15 anys i un impactant 20% de les persones majors de 65 anys veient-se afectades, la investigació continua sent essencial per al desenvolupament de noves teràpies que puguin millorar la vida d’aquest número creixent de pacients.

L’equip de la Dra. Meritxell Rovira de l’IDIBELL, destinatari d’aquesta col·laboració, està especialitzat en la biologia del pàncrees i porta més de 15 anys dedicats a la recerca en teràpies per a la diabetis. En els últims tres anys, han desenvolupat una metodologia innovadora que permet generar cèl·lules productores d’insulina en el laboratori a partir d’altres cèl·lules del pàncrees. Aquest enfocament, que fa servir tecnologies d’avantguarda com els cultius de minipàncrees, promet ser una peça clau en el futur tractament de la diabetis.

Els fons recaptats a través d’aquesta campanya solidària tindran com a objectiu principal el desenvolupament de noves teràpies per a la diabetis que puguin millorar significativament el pronòstic de les persones afectades per aquesta malaltia. Això inclou la identificació de les millors condicions de cultiu que afavoreixen la diferenciació d’organoides pancreàtics en cèl·lules productores d’insulina i la generació d’una font de cèl·lules productores d’insulina en cultiu. També es buscarà identificar el millor lloc d’implantació de les cèl·lules beta generades en cultiu per regular els nivells de glucosa en sang.

El compromís de Bonpreu i Esclat amb aquesta causa solidària és una mostra de la seva implicació en la comunitat i en la millora de la salut pública. La cadena de supermercats treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la seva pàgina web es pot fer seguiment de l’estat dels projectes.

Scroll to Top