La Unitat d’Investigació Clínica en Assaigs Clínics aconsegueix la recertificació ISO 9001:2015

Imatge noti UICEIC

La Unitat de Recerca Clínica en Assajos Clínics (UICEC) de l’IDIBELL, gestionada pel servei de Farmacologia Clínica de l’HUB i liderada per la cap d’aquest servei, la Dra. Pilar Hereu, ha aconseguit la recertificació del seu sistema de gestió de la qualitat.

A través de l’entitat de certificació Applus+ i segons la norma ISO 9001:2015, la de major reconeixement en l’àmbit mundial en gestió de qualitat, la UICEC ha aconseguit la renovació de la certificació gràcies a refermar els seus processos de qualitat. El sistema de gestió de la qualitat de la UICEC ha estat implementat amb l’acompanyament de la Unitat de Qualitat de l’IDIBELL.

Aquesta recertificació s’ha superat sense detectar cap no-conformitat. El reconeixement suposa una garantia de qualitat dels serveis de la UICEC i inclou els processos de gestió i coordinació de projectes, gestió administrativa i tramitació del projecte, monitorització i  farmacovigilància.

La UICEC ofereix suport als grups d’investigació clínica del Campus Bellvitge per a la realització d’estudis de recerca clínica, especialment els assaigs clínics en diverses àrees terapèutiques. Presta serveis als investigadors en l’exercici de les seves responsabilitats com a promotors independents.

En dependència funcional del Servei de Farmacologia Clínica de l’HUB, la UICEC forma part de la Plataforma SCReN (Spanish Clinical Research Network) de l’Instituto de Investigación Carlos III (ISCIII) (PT20/00008) i de la xarxa europea ECRIN (European Clinical Research Infrastructure Network).

La reacreditació ISO 9001:2015 de la UICEC de l’IDIBELL era un objectiu de la unitat en el marc de la Plataforma SCReN, el qual ha estat assolit i ha de permetre mantenir la qualitat en la seva prestació de serveis, així com millorar la seva oferta i internacionalització.

 

Activitat de la UICEC en el darrer any

La UICEC manté un creixement sostingut de la seva activitat des de 2017. En concret, aquest 2021 ha prestat serveis a més de 50 projectes de recerca clínica actius, majoritàriament assaigs clínics, en algunes de les tasques que formen part de la seva cartera de serveis.

De fet, l’activitat de la UICEC ha estat important en la posada en marxa d’assaigs clínics independents de terapèutica en la infecció pel SARS-CoV-2. Actualment dóna suport a assaigs clínics internacionals del consorci europeu Vaccelerate, que avalua estratègies terapèutiques amb vacunes contra la COVID-19. En els darrers anys, la Unitat ha millorat la seva internacionalització i ha donat suport a vuit assaigs clínics internacionals, dels quals quatre compten amb finançament de la convocatòria H2020 i suport d’ECRIN.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top