L’associació per l’epilèpsia “Si jo puc, tu també #epilep” fa una donació de 10.000 euros a la recerca

  • Els diners es destinaran a la recerca d’aquesta malaltia del grup de l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge en Malalties Neurològiques i Neurogenètica.
  • Si jo puc, tu també #epilep” és una associació molt activa que dona a conèixer i recapta fons a través d’iniciatives com la volta al món en moto, cursos, fires, mercats o classes de zumba.
NO73 - Xec Epilep - Imatge

Ahir, dos representants de l’associació “Si jo puc, tu també #epilep” van fer entregar d’un xec per valor de 10.000€ a l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge per ajudar a finançar la recerca en epilèpsia. A l’acte hi va assistir Mercè Falip, investigadora principal del grup de recerca en Malalties Neurològiques i Neurogenètica qui va agrair l’esforç i el compromís de l’associació en l’impuls de la recerca com a eina per millorar la qualitat de vida dels pacients amb epilèpsia, una malaltia que afecta 50 milions de persones a tot el món.

L’associació “Si jo puc, tu també #epilep” es va crear l’any 2018 amb la intenció de donar a conèixer l’epilèpsia. De mica en mica l’Associació s’ha anat fent gran i en aquests moments tenen diversos projectes en marxa.

Entre ells, un dels més destacats són els quilòmetres solidaris d’en Juanillo en moto. Ell és un motorista que està fent la volta al món, més de 100.000 quilòmetres, per donar suport a l’associació i recaptar fons per a la recerca de l’epilèpsia. En aquests moments està a Camboya i té previst acabar-la el 26 de març del 2023, dia mundial de l’epilèpsia.

A més, l’associació també organitza i participa en múltiples curses solidàries per a visibilitzar la malaltia i recaptar fons. N’és un exemple en Dani Jiménez, un corredor que s’ha proposat fer una marató setmanal.

“Si jo puc, tu també #epilep” completa la seva activitat amb sortides culturals, fires, mercats solidaris, classes de zumba o espectacles de màgia.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top