Les científiques de l’IDIBELL pugen a l’escenari en una edició All Stars de l’sLHam

  • L’sLHam de dones científiques de l’IDIBELL arriba a la 5a edició amb els monòlegs de les científiques més votades de les edicions anteriors.
  • L’acte tindrà lloc el proper divendres 11 de febrer a les 19h al Auditori Barradas de l’Hospitalet
SaveTheDate 5è sLHam científiques IDIBELL_TW

Són les dones, les qui més dificultats han de vèncer per poder-se dedicar a la ciència? Per què si a les aules de medicina o biologia hi predominen les dones les posicions de més responsabilitat en centres de recerca estan ocupats majoritàriament per homes? La carrera científica discrimina, encara avui, les dones? Per posar de relleu el paper decisiu de les dones en el nostre sistema de recerca, i també per apropar a la societat la seva tasca i les seves lluites, l’IDIBELL organitza l’sLHam de científiques, una exitosa iniciativa que enguany arriba a la seva cinquena edició.

Creat per sumar-se a la commemoració mundial del Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, l’sLHam vol fer més accessible i més viva la ciència, i apropar-la a tot tipus de públic d’una forma festiva. La 5a edició, que tindrà lloc el divendres 11 de febrer a les 19 h a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet, serà, a més, especial: estarà protagonitzada per les investigadores i professionals científiques que més vots van aconseguir, per part del públic, en els quatre sLHams anteriors.

Sota el lema d’”All Stars”, l’sLHam farà pujar a l’escenari vuit investigadores i professionals de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge: Avelina Tortosa, Marisa Mena, Mercè Martí, Isabel Fabregat, Susana Jiménez, Meritxell Rovira, Carmen Ardanuy i Mireya Plass. Cada una d’elles explicarà, en una xerrada divulgativa de cinc minuts, com se’ls despertà la passió per la ciència, quins reptes persegueixen, quins obstacles han hagut de superar i quins descobriments han marcat la seva trajectòria. L’acte serà conduït per Carla Serra, comunicadora científica de l’IDIBELL i Olga Bellorbí, cap de gestió econòmica i administració de l’IDIBELL. La jove formació musical Ottocelli, de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet, serà l’encarregada d’amenitzar l’acte amb pinzellades artístiques.

Com ja és tradició, el públic assistent participarà activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, la millor presentació de l’sLHam. L’acte, d’entrada lliure, recaptarà fons en forma de taquilla inversa, i totes les aportacions voluntàries dels espectadors i espectadores seran destinades íntegrament al projecte solidari de l’IDIBELL Salvem vides, que impulsa la recerca del centre.

L’sLHam s’organitza amb la col·laboració de l’ajuntament de L’Hospitalet, de l’Auditori Barradas, de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). La iniciativa té també el suport de Aire Ancient Baths, BioNova Científica, Labclinics, Sarstedt, Tebubio i Ecobétulo, que doten els premis per a les participants.

 

   

   

   

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

ENLLAÇOS RELACIONATS

Reserva la teva entrada (enllaç)

 

Amb la col·laboració de:

Comparteix a:

Scroll to Top