Dia mundial contra el càncer

NO15 - DM Cancer - Imatge portada

En el dia mundial contra el càncer, res és més BELL que avançar en la recerca contra el càncer

 

 

A l’IDIBELL tenim 27 grups de recerca en càncer, que aborden la malaltia des de la vessant més bàsica fins a la clínica: mecanismes moleculars i noves teràpies, epigenètica, estudis poblacionals i de prevenció.

 

 

Però, què és realment el càncer? Per què diem que és una malaltia genètica? En el càncer canvis en l’ADN fan que les cèl·lules es comencin a dividir descontroladament. Ho vols veure amb els teus propis ulls?

 

 

A l’IDIBELL  sabem que la recerca salva vides, per això treballem dia a dia per posar el nostre gra de sorra en la recerca. Creiem fermament que: CONTRA EL CÀNCER, RECERCA.

 

 

 

 

En el dia mundial contra el càncer, els mots prevenció, recerca i tractament són més BELL(s) que mai

 

 

Prevenció: Conèixer quines són les causes del càncer és bàsic per actuar a temps. No hi ha res més eficaç contra el càncer que fer tot el que estigui en les nostres mans per evitar que es desenvolupi.

Gràcies a la investigació sabem que les dietes que promouen la inflamació poden incrementar fins a un 12% el risc de patir càncer de mama:

 

Les dietes que promouen la inflamació poden incrementar fins a un 12% el risc de patir càncer de mama

 

El nostre grup de recerca en control del tabac ha estat premiat per la OMS:

 

El grup de recerca en control del tabac ha estat premiat per l’OMS

 

Recerca per trobar nous tractaments, però també pel diagnòstic precoç que ens permetin actuar a temps.

L’Álvaro Carmona del grup de recerca en infeccions i càncer ens parla de com podem detectar el càncer de coll d’úter sense anar a l’hospital:

 

 

La Bárbara Rivera del grup de càncer hereditari ens va parlar en l’anterior sLHam dels síndromes rars de predisposició al càncer:

 

 

En el tractament també estem al costat del pacient per conèixer les seves necessitats i així millorar la qualitat de vida durant la teràpia.

En l’última jornada de Recerca i Salut vam compartir una bona estona investigadors, clínics i pacients:

 

 

 

En el dia mundial contra el càncer, pensar en dedicar la vida a la recerca d’un nou tractament és molt BELL

 

 

Una de les estratègies contra el càncer és donar-li eines al nostre cos perquè lluiti contra el càncer. Com ho podem fer? Ajudant al sistema immunitari. La Lídia Franco ens ho explica en aquest vídeo del Stand Up Science:

 

 

Un treball amb participació de l’IDIBELL ha demostrat que les cèl·lules del càncer de mama creen escuts de col·lagen per protegir-se del sistema immunitari. Evitar que es creïn aquets escuts redueix considerablement el creixement tumoral:

 

Les cèl·lules del càncer de mama creen escuts de col·lagen per protegir-se del sistema immunitari

 

Un fàrmac que modula el sistema immunitari perquè reconegui i ataqui els tumors incrementa l’esperança de vida d’un càncer intraocular molt agressiu. Aquesta és la conclusió d’un assaig clínic que ha portat aquest fàrmac a la pràctica clínica:

 

Un nou fàrmac incrementa l’esperança de vida dels pacients amb un càncer intraocular molt agressiu

 

També hem participat en dos assajos més que han demostrat que la immunoteràpia amb cèl·lules CART augmenta la supervivència dels pacients amb limfoma B agressiu que no responen a la quimioteràpia:

 

La immunoteràpia amb cèl·lules immunitàries modificades genèticament augmenta la supervivència dels pacients amb limfoma B agressiu que no responen a la quimioteràpia

Scroll to Top