Estrena del documental “Bellvitge, un hospital transformat per la Covid-19”

Imagen1

Ahir es va estrenar a La 2 de TVE Catalunya el documental: “Bellvitge, un hospital transformat per la Covid-19”, un document sobre la transformació històrica que han sofert l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge durant la pandèmia de la Covid-19. Si us el vau perdre o el voleu tornar a veure, ara el documental està disponible al canal de Youtube de l’IDIBELL.

 

 

 

Amb aquest documental s’ha volgut deixar constància de la transformació i les oportunitats que ha aportat el nou coronavirus, una malaltia fins ara desconeguda que ha provocat una crisi sanitària sense precedents. El documental és una coproducció de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i la productora Minoria Absoluta. Té una durada de 14 minuts i s’endinsa en escenaris claus d’aquesta pandèmia al HUB com les UCI’s, els Serveis d’Urgències, Pneumologia i Infeccioses , el Laboratori Clínic, o els laboratoris de recerca de l’IDIBELL. Els protagonistes són professionals que narren en primera persona com han viscut la crisi: parlen de l’estrès dels primers dies, el cansament després, la creativitat, l’angoixa, l’orgull compartit de la feina ben feta i l’impuls de la recerca amb l’obertura de múltiples projectes.

Salud Santos, cap de Servei de Pneumologia i investigadora de l’IDIBELL, explica que si habitualment veuen 10 pneumònies greus a l’any, durant la pandèmia n’han vist entre 30 i 40 cada dia. Rafael Máñez, cap de Medicina Intensiva i investigador de l’IDIBELL, afegeix que els llits de crítics també han batut rècords: de 68 a 139, més del doble. De la mà de testimonis com l’Antonio Olid, tècnic de trasllats, l’espectador descobreix el que ha significat moure 400 llits per muntar noves unitats de crítics i d’hospitalització, algunes en llocs tan estranys com els antics quiròfans de 1972 o el vestíbul de Consultes Externes.

El documental reflecteix l’esforç per generar nou coneixement d’aquesta malaltia, mostra el salt endavant en l’aposta per la recerca, i relata com l’IDIBELL ha fet un gran esforç de coordinació i ha posat en marxa diferents projectes per lluitar contra el coronavirus. “La recerca d’avui és el tractament del demà –diu Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL- Afegir una capa de coneixement, d’evidència, és clau per donar una millor resposta al repte sanitari”.

Scroll to Top