L’Associació DACMA dona 10.000 euros a la recerca del càncer de mama

  • Ahir, aquesta associació de Sant Joan Despí va organitzar un acte en el qual la Dra. Sonia Pernas de l’IDIBELL i l’ICO va exposar la situació actual de la recerca en càncer de mama i on es va fer l’entrega oficial del donatiu.
NO029 - Xec DACMA - Imatge noti1

L’Associació de Dones Afectades pel Càncer de Mama de Sant Joan Despí (DACMA) ahir va fa entrega d’un xec per valor de 10.000 euros a la recerca en càncer de mama de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) liderada per la Dra. Sonia Pernas.

L’acte, que va tenir lloc a l’Auditori Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, va comptar amb una xerrada divulgativa, per part de la mateixa Dra. Pernas, en la qual va exposar a les pacients de l’Associació la situació actual de la recerca en càncer de mama, on estem i cap a on anem.

La Dra. Pernas, investigadora principal de l’IDIBELL i cap de l’Àrea de Càncer de Mama de l’ICO, va agrair profundament el compromís i solidaritat que any rere any l’Associació DACMA mostra envers la recerca en càncer de mama, una peça clau per a millorar la qualitat de vida de les dones amb aquest tipus de càncer. El xec el van entregar Maria Perez, presidenta de DACMA, i Líbia Guillamon, vocal de l’associació i pacient de càncer de mama. A l’acte també hi van assistir Belén Garcia, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i tot l’equip de recerca de la Dra. Pernas de l’IDIBELL, l’ICO i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

 

Podem predir com funcionarà el tractament en cada pacient?

 

Els càncers de mama que presenten alts nivells de la proteïna HER2 mostren evolucions molt heterogènies i respostes molt diverses envers als tractaments. Els diners recaptats per l’Associació DACMA aniran destinats a finançar un projecte liderat per la Dra. Sonia Pernas amb l’objectiu identificar biomarcadors que prediguin la resposta al tractament d’aquest tipus de càncer.

Conèixer els biomarcadors de resposta ens pot ajudar a distingir aquelles pacients que necessiten més tractament de les que poden evitar determinats tractaments innecessaris“, assegura la Dra. Pernas.

A més, en aquest projecte també es tindrà en compte l’efecte que el mateix tractament està tenint sobre el tumor, i com aquest efecte ens pot ajudar a predir de manera precoç la resposta de la pacient.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top