L’associació Jut contra el càncer fa una donació de 6.000 euros a la recerca de càncer de pàncrees

  • Els diners es destinaran a la recerca d’aquesta malaltia del grup de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia.
  • L’associació Jut contra el càncer és una associació de Sant Boi de Llobregat de recent creació que recull fons a través de diferents iniciatives solidaries,esportives i creatives, a les que participen els mateixos pacients.
NO023 - Jut Contra el Càncer - Imatge noti

Ahir, cinc representants de la junta directiva de l’Associació Jut Contra el Càncer van fer entrega d’un xec per valor de 6.000€ a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) per ajudar a finançar la recerca en càncer de pàncrees.

La Dra. Berta Laquente, especialista en tumors gastrointestinals, del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Institut Català d’Oncologia, va rebre a la Judith Ramos, Presidenta de l’Associació, els socis fundadors Pere Lorente i Antonia Torrico, i Salut González Martí, Regidora de Serveis Socials i Salut Comunitària. i els va agrair l’esforç i el compromís de l’associació en l’impuls de la recerca com a eina per millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer de pàncrees, una malaltia que, malauradament, presenta una supervivència mitjana inferior a un any.

La Doctora Laquente va explicar que l’equip clínic de l’ICO està compromès amb la recerca clínica i preclínica col·laborant actualment en diversos projectes. Enguany en la part clínica, es posaran en marxa dos assajos clínics multicèntrics, un estudi terapèutic per a pacients amb càncer de pàncrees que son portadors de la mutació BRCA  i un altre estudi de teràpia vírica amb un virus modificat que ha tingut resultats prometedors en assajos previs.

Un equip multidisciplinari que tracta a aquests pacients, formats per especialistes tant de l’Hospital Universitari de Bellvitge com de l’ICO, col·labora activament amb grups de recerca. En l’actualitat, els dos projectes en els quals participen estan centrats en com la microbiota pot afectar l’evolució dels pacients amb càncer de pàncrees i en la importància de la nutrició en l’evolució i resposta als tractaments.

El compromís i la col·laboració de l’Associació Jut contra el càncer suposa, tal com va dir la Dra. Laquente, “una embranzida per a aquests projectes i una motivació extra per a continuar treballant a millorar l’evolució dels nostres pacients”.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top