La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu atorga una beca a Carles Diez per continuar la seva investigació puntera en cardiologia

NO49 - Premis Daniel Bravo - Imatge

La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu ha concedit les beques per fer estades d’investigació biomèdica en centres de referència a l’estranger a la Dra. Verónica Jiménez del CIBERCV de l’Hospital de Sant Pau-Institut de Recerca de Sant Pau (IIB Sant Pau)-Institut d’Investigacions Biomèdiques Barcelona (IIBB-CSIC), el doctorand Carles Diez de l’Hospital Universitari de Bellvitge i Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el doctorand Pablo-Miki Martí de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Des de 2013, la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu recolza el talent científic i estimula la recerca biomèdica d’alt impacte acadèmic, clínic i social a Catalunya a través de les Beques Daniel Bravo.

Aquestes beques van dirigides a investigadors d’hospitals i centres de recerca públics catalans en el camp de la cardiologia i les tècniques de diagnòstic no invasives, tenen una durada de tres a nou mesos i una dotació econòmica de 3.000 euros mensuals per a tot aquest període.

Millorar la gestió clínica de la insuficiència cardíaca avançada

Carles Diez es va incorporar al Servei de Cardiologia de l’Hospital de Bellvitge i al grup de recerca de Malalties Cardiovasculars de l’IDIBELL dirigits pel Dr. Josep Comin-Colet el 2016. Actualment, Diez està realitzant el doctorat de medicina a la Universitat de Barcelona.

Fruit de diverses col·laboracions del grup de recerca amb el Dr. Ulrich Jorde, reconegut expert en la gestió de la insuficiència cardíaca, i després de rebre la notícia de la Beca Daniel Bravo, Carles Diez s’ha marcat el repte de desenvolupar un projecte de recerca al Montefiore Medical Center a Nova York durant nou mesos per millorar la comprensió clínica i optimitzar la gestió de la insuficiència cardíaca avançada.

Amb l’envelliment de la població als països desenvolupats, la insuficiència cardíaca s’ha convertit en un dels principals problemes de salut pública tot i les millores que han significat els tractaments en el pronòstic i la qualitat de vida dels pacients. Tanmateix, en les fases avançades de la malaltia existeix un deteriorament persistent on les úniques alternatives terapèutiques són el trasplantament o el suport circulatori mecànic mitjançant dispositius d’assistència ventricular (LVAD).

Sabem que l’anèmia i la deficiència de ferro són dos dels factors associats a una progressió més ràpida de la insuficiència cardíaca i a un deteriorament clínic greu dels pacients” comenta el Dr. Josep Comin-Colet. A través del projecte Clinical impact and determinants of gastrointestinal angiodysplasia, anaemia and iron deficiency in patients with advanced heart failure becat per la Fundació Daniel Bravo Andreu es volen determinar els elements que afavoreixen la presència d’anèmia i deficiència de ferro per optimitzar les estratègies terapèutiques.

La Beca Daniel Bravo és una oportunitat única per expandir sinergies i intercanviar coneixements tant com a professional sanitari com a investigador. Sens dubte ens ajudarà a millorar la gestió clínica dels pacients amb insuficiència cardíaca avançada al nostre hospital, i com a conseqüència, a tot el país” destaca Diez.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top