Sis corredors completen la Zurich Marató de Barcelona i recapten fons per a la recerca de l’ELA

  • Els corredors es van proposar recollir 5.000 euros per a la recerca de l’ELA de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge. A canvi, ells es comprometien a completar la Marató.
  • Aquesta iniciativa és la que va aconseguir recollir més diners amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona, i ahir els corredors van venir a Bellvitge a fer l’entrega del xec.
NO50 - Repte Early Birds_Marató BCN - Imatge

El José, l’Álvaro, el Jorge, el Fran, el Franc i el Pepe es van proposar el repte de córrer els 42 km de la Zurich Marató de Barcelona, i a més, fer-ho de manera solidària, recaptant fons per la recerca de l’Esclerosi Lateral Amiotròfia (ELA) de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ahir els sis corredors van visitar les instal·lacions i van entregar el xec dels 7.851 euros recollits al grup de recerca en Malalties Neurològiques i Neurogenètiques.

El grup de corredors, autodenominats “Early Birds“, van crear un repte a la plataforma Mi Grano de Arena en el que es proposaven reunir fins a 5000 euros per a la recerca de l’ELA, a canvi, ells responien completant la Marató.

El repte ha estat tot un èxit, i no només han aconseguit recollir el valor inicial de 5.000 euros, sinó que a més l’han superat. De fet, el repte del Early Birds va ser el que va recollir més diners amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona. Per la seva banda, la Fundació Zurich, respon a aquestes iniciatives solidàries afegint a cada repte el 50% dels diners recaptats.

Des del grup de recerca de l’IDIBELL i la Unitat de Motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge, de la mà de la Dra. Mònica Povedano, ajuden en primera persona a pacients i familiars a lidiar amb l’ELA i investiguen per a avançar en el seu coneixement i millor la qualitat de vida dels pacients.

Els Early Birds són un grup d’amics que entrenen cada matí per la Carretera de les Aigües de Barcelona. A les 6 del matí els hi sona el despertador i, tot i que els motius per quedar-se al llit són convincents, ho són més els motius per a sortir a córrer. “Creiem que els nostres privilegis són en realitat una obligació. Una obligació a donar el millor de nosaltres cada dia, i una obligació a fer el que estigui en les nostres mans per ajudar aquelles persones amb circumstàncies més desfavorables“, declaren els corredors.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top