Èxit a la Jornada de Presentació dels Serveis Cientificotècnics del Campus Bellvitge

  • El dijous 21 d’abril va tenir lloc la Jornada de Presentació dels Serveis Cientificotècnics del Campus Bellvitge per a la Recerca Clínica, dirigida a professionals del Campus.
  • Amb l’assistència de prop d’un centenar de persones, es considera que s’ha complert l’objectiu de la Jornada, que era donar a conèixer aquest seguit de serveis a la recerca més clínica del campus.
20220421_153635 (1)

El dijous 21 d’abril per la tarda va tenir lloc la Jornada de Presentació dels Serveis Cientificotècnics del Campus Bellvitge per a la Recerca Clínica, organitzada per l’IDIBELL i els CCiTUB (Centres Científics i Tecnològics de la UB) amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis de suport a la recerca que l’IDIBELL i la UB ofereixen als investigadors del Campus Bellvitge. L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i hi van assistir prop d’un centenar de persones, la majoria científics del Campus.

La Jornada va ser inaugurada pel Dr Fernández-Aranda, director científic de l’IDIBELL i investigador a l’IDIBELL, l’HUB i la UB, i per la Dra Grifell, sotsgerent de l’HUB. Tot seguit, Mercè Martí i Juan Francisco Sangüesa van fer una petita introducció dels serveis de suport a la recerca de l’IDIBELL i la UB respectivament. Coincidien en les la importància de les sinergies que ja s’han establert entre les dues institucions per tal de fer una estratègia conjunta de suport cientificotècnic a un Campus dedicat a la recerca biosanitària. A més, durant aquesta introducció, Mercè Martí va presentar en primícia el vídeo de presentació dels serveis cientificotècnics de l’IDIBELL, des d’ara disponible al canal de Youtube institucional i també a la pàgina web.

El gruix de l’esdeveniment van ser les presentacions de diferents Plataformes per part dels seus responsables corresponents. Lola Mulero, del servei d’histologia de l’IDIBELL, va parlar de la importància de processar bé la mostra histològica. Després, Esther Castaño va explicar l’aplicabilitat dels estudis de citometria en la investigació biosanitària. Tot seguit, es van presentar els serveis de microscòpia òptica i electrònica i la seva utilitat en l’àmbit clínic, per part de Joan Repullés, de l’IDIBELL, i Benjamín Torrejón i Eva Prats de la UB. Ja a nivell molecular però encara aplicable a la recerca clínica, Josep Gardenyes i Sílvia Barceló van explicar els serveis de biologia molecular i interaccions moleculars de l’IDIBELL, i, Josep Maria Estanyol i Alberto Adeva, les eines de proteòmica i metabolòmica de la UB. Finalment, Laura Arregui va presentar el Biobanc HUB-ICO-IDIBELL.

 

 

Per acabar, cap a les 17h, es va procedir a tancar l’acte amb una estona de networking i refrigeri.Aquest esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de Valtria, Roche, Althea, Sarstedt, Cultek i BioLab.

   

Scroll to Top