Dos membres de l’IDIBELL reben premis el Dia del Biòleg 2021

  • El 22 d’abril el Col·legi de Biòlegs de Catalunya celebra el lliurament dels premis del Dia del Biòleg 2021, els quals reconeixen trajectòries de gran vàlua professional.
  • Dos d’aquests premis es lliuren a dues membres de l’IDIBELL: les Dres Milagros González Garrigues i Núria Sala-Serra.
Mila+Núria

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya va decidir impulsar el 25 d’abril com a “Dia del Biòleg”, en record de la data quan James Watson i Francis Crick van publicar l’estructura de l’ADN, l’any 1953. El Dia del Biòleg té l’objectiu de donar a conèixer a l’opinió pública la professió de biòleg i prestigiar-la mitjançant el lliurament d’uns guardons que reconeixen trajectòries de gran vàlua professional.

El 22 d’abril d’aquest any es va celebrar el lliurament dels premis del Dia del Biòleg 2021, que hauria d’haver estat l’abril passat però la data s’ha anat postposant a causa de la situació sanitària. L’acte ha tingut lloc a la Sala d’Actes del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona a les 16:30h i també s’ha pogut seguir per via telemàtica. S’han lliurat un total de set premis dins de les quatre categories.

Enguany, dues membres de l’IDIBELL han estat guardonats amb aquests premis. Per una banda, la Dra Milagro González Garrigues, responsable de prevenció de riscos laborals de l’IDIBELL fins mitjans de 2021, ha rebut un premi dins de la categoria de Trajectòria professional, el qual reconeix a col·legiats amb una trajectòria professional que afegeix valor i distinció a la professió. Per altra banda, la Dra Núria Sala i Serra, investigadora principal del grup de nutrició i càncer de l’IDIBELL i l’ICO, ha estat guardonada dins la categoria de Recerca i investigació, que té com a objectiu reconèixer a col·legiats que dirigeixin o participin en un grup de recerca en els diferents àmbits de la Biologia.

La llista completa de guardonats és la següent:

Per la categoria de Col·legiats d’Honor:

  • Margarita Salvadó i Costa. Especialista en Microbiologia i Parasitologia. Vicedegana i vocal d’anteriors juntes de Govern del CBC.
  • Francesc Castelló Orvay. Professor jubilat de la Universitat de Barcelona; expert en Aqüicultura marina.

Per la categoria de Trajectòria professional:

  • Joan Puigdollers Fargas¡. Biòleg i polític que ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diversos càrrecs a l’àmbit de la Salut Pública i el Medi ambient.
  • Milagro González Garrigues. Responsable de Prevenció de Riscos laborals de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge.

Per la categoria Recerca i investigació:

  • Núria Sala i Serra. Investigadora de l’Institut Català d’Oncologia (ICO-IDIBELL)
  • Joan Pino Vilalta. Catedràtic d’Ecologia de la U.A.B i Director del CREAF.

Per la categoria Col·legiat sènior:

  • Fernando Pueyo Languiz. Assessor en Tecnologies de la Salut, jubilat. Col·legiat des de la creació del Col·legi Oficial de Biòlegs l’any 1982.
Scroll to Top