El PhD Day retorna de manera presencial aquest any amb més força que mai

  • La jornada va reunir de nou a quasi 200 persones, mostrant l’interès existent en participar d’aquest acte
Imatge de Juanjo Martínez

El passat divendres 22 d’octubre, va tenir lloc la sisena edició del PhD Day de l’IDIBELL, aquest any 2021 emplaçat a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona. Aquesta jornada científica, organitzada pels investigadors de doctorat que conformen el Comitè predoctoral, promou el coneixement de la recerca que realitza aquest col·lectiu i fomenta les col·laboracions entre els grups de recerca de l’Institut. Enguany, s’ha apostat per un format híbrid – presencial i en línia – per tal d’assegurar que tothom pugui assistir. Així doncs, l’assistència total a les comunicacions i a la taula rodona ha estat de quasi 200 persones.

El tret de sortida va donar-lo l’obertura a càrrec de Dr. Fernando Fernández-Aranda, com a director científic de l’IDIBELL, la Dra. Isabel Fabregat, com a coordinadora del programa de OncoBell, i Dr. Francisco Ciruela, com a coordinador del programa de Neurociència. A continuació, Iván Prieto, com a representant del Comitè predoctoral de l’IDIBELL, va realitzar un discurs de benvinguda. En aquest inici de la jornada, es va recordar la importància que tenen esdeveniments com aquests per a compartir i aprendre de la ciència que estudien els teus companys d’institució.

En aquesta edició, es van presentar 10 comunicacions orals i 44 pòsters científics, els quals van ser avaluats per un jurat independent format per a aquesta ocasió. Tal i com es va promoure per a l’edició de l’any passat, els investigadors que defensaven un pòster, estaven convidats a realitzar un petit vídeo explicant els seus resultats, els quals van compartir-se a la plataforma Yammer.

La Dra. Elisenda Sanz Iglesias, una investigadora de l’Institut de Neurociència de la UAB, era la convidada d’aquest PhD Day 2021 a donar la conferència plenària, titulada “Novel tools to dissect neuronal susceptibility in mitochondrial disease”. La última sessió estava dedicada a la taula rodona, que enguany tractava sobre “Open Science”, una manera de fer ciència on es promou la col·laboració i la contribució de manera gratuïta i lliure de les dades obtingudes. Eduard Aibar (UOC), Maruxa Martínez-Campos (PRBB) i Ignasi Labastida (UB) han estat els participants, cadascú aportant la seva visió sobre aquest afer. Durant la taula, els ponents han donat importància a obrir la ciència, no només per als investigadors, sinó també a la ciutadania, per crear una divulgació real i efectiva.

Al final de la jornada es va fer el lliurament de premis del PhD Day 2021, que aquesta edició han estat marxandatge de l’IDIBELL i targetes regal amb diferents valors. El Dr. Gabriel Capellá, com a director de l’IDIBELL, va fer l’entrega dels premis a: Lucas Blasco Agell, Núria Gendrau Sancelemente i Laura Asensio Puig, com a millors comunicacions orals respectivament; Edgar Creus Bachiller, com a millor pòster amb vídeo; i Miguel Hernández Madrigal com a pòster més popular. El Dr. Capellá va cloure la jornada, qualificant-la de gran èxit i molt esperada, tenint en compte que l’any passat no va poder haver presencialitat, i s’havia trobat a faltar un espai on poder col·lectivitzar i discutir cara a cara aquests treballs científics d’alta qualitat.

 

Crèdit: Imatge de capçalera de Juanjo Martínez

 

Notícia escrita pel Comité predoctoral:

 

Acte patrocinat per:

 

Scroll to Top