L’IDIBELL participa a la Nit de la Recerca 2013 a Barcelona

Nit_de_la_Recerca_2013-Cosmo_Caixa-Barcelona-Fundacio_Doctor_Robert-UAB-Hospital_Sant-Pau-Josep_Torrent_Farnell-Plataforma_Malalties_Minoritaries-EMA-COMP-Ciberer-

El proper 27 de setembre de 2013 BIOcomuniCA’T (www.biocomunicat.com<-a>) organitza a Barcelona una nova edició de la Nit de la Recerca (www.nitdelarecerca.com), un projecte europeu de divulgació científica emmarcat en el 7è programa Marc de la Unió Europea que tindrà lloc simultàniament en més de 300 ciutats europees.

L’objectiu de la Nit de la Recerca és mostrar la contribució dels científics i les seves investigacions en el benestar de la societat. En el context actual de crisi econòmica, més que mai és important que el públic en general conegui l’impacte de la ciència en les seves vides i sigui conscient de la rellevància de les retallades en la investigació. En motiu de l’any de les malalties minoritàries, la Nit de la Recerca 2013 a Barcelona se centrarà en aquestes malalties que, malgrat tenir una baixa incidència, en conjunt afecten a 1 de cada 20 persones.

A partir de les 5 de la tarda i fins a les 9 del vespre, en el CosmoCaixa de Barcelona, es realitzaran diverses activitats lúdico-científiques on els protagonistas seran ciutadans i investigadors. Contarem amb la presència d’investigadors de primera línia com el Dr. Manel Esteller (Director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer, IDIBELL), el Dr. Fernando Royo (President de la Fundació Genzyme, el Dr. Josep Torrent-Farnell (Director de la Fundació Doctor Robert- UAB) i la Dra. María Molina (IDIBELL), entre d’altres. Les activitats programades inclouen tallers, jocs, exposicions i debats divulgatius, per entendre l’impacte de la recerca en la salut. Les activitats són totes adequades per a tot tipus de públic i per a totes les edats.

Una altra de les activitats en les quals participen investigadors de l’IDIBELL és l’entrevista a un científic. Les investigadores Dori Huertas, experta en síndrome de Rett, i Virginia Nunes que investiga la síndrome de Wolfram respondran a les preguntes dels participants sobre la seva recerca en aquestes malalties minoritàries.

BIOcomuniCA’T organitza la Nit de la Recerca gracies a la col·laboració de la Fundació Genzyme, del Centre Nacional d’Anàlisis Genòmic (CNAG), de la Fundació Doctor Robert-UAB, del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER), de la Fundació Obra Social “La Caixa”, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i de l’Institut de Recerca de Vall d’Hebron, entre altres.

Activitat: Nit de la Recerca 2013 27 de setembre de 2013, de 17h a 21 h.

Lloc: Museu CosmoCaixa de Barcelona, C- Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona

Activitat gratuïta

Scroll to Top