Científics de l’IDIBELL expliquen les malalties rares als ciutadans

Nit_de_la_Recerca_2013-Cosmo_Caixa-Barcelona-Fundacio_Doctor_Robert-UAB-Hospital_Sant-Pau-Josep_Torrent_Farnell-Plataforma_Malalties_Minoritaries-EMA-COMP-Ciberer-

El 27 de setembre es va celebrar la Nit de la Recerca al Cosmo Caixa de Barcelona amb la participació activa de 6 científics de l’IDIBELL. Amb motiu de l’any de les malalties minoritàries, la Nit de la Investigació 2013 es va centrar a Barcelona en aquestes malalties que tenen 400.000 afectats a tot Catalunya. Virginia Nunes, Dori Huertas, Ethel Queralt i Esther Prado van participar en l’activitat “Entrevista a un científic”, contestant preguntes dels alumnes de diverses escoles de Barcelona, ​​donant a conèixer els seus treballs de recerca i estudis científics i conversant sobre les malalties rares, com la síndrome de Wolfram, la cistinúria, la síndrome de Rett i la síndrome de Cornelia de Lange.

Promoure la divulgació científica, apropar els científics als ciutadans i despertar vocacions científiques ha estat també l’objectiu de les taules rodones “La investigació i les farmacèutiques” i “La vida amb IPF, la investigació, les malalties minoritàries i el paradigma de la raresa “, en què van participar Manel Esteller i María Molina, respectivament.

La Nit dels Investigadors és un projecte europeu de divulgació científica emmarcat al 7è programa Marc de la Unió Europea, que va tenir lloc simultàniament a més de 300 ciutats europees. L’objectiu de la iniciativa és mostrar la contribució dels científics i les seues investigacions al benestar de la societat. En el context actual de crisi econòmica, és fonamental que el públic en general conegui l’impacte de la ciència a les seves vides i sigui conscient de la importància que té poder continuar investigant.

Scroll to Top