Antoni Andreu: “El nostre repte és implementar un model de recerca per accelerar la transferència de la ciència bàsica a la clínica”

antoni andreu (1)

Quin és l’escenari que es dibuixa per a la investigació sanitària aquest any 2013? Quines en seran les prioritats per als pròxims anys? Antoni Andreu, subdirector general de Evaluación y Fomento de la Investigación del Instituto de Salud Carlos III ha intentat aclarir aquests dubtes en una conferència el passat 25 de gener a la sala petita de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Antoni Andreu ha avançat els principis que regiran el nou Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016 (PEICTI) que està previst que s’aprovi en el Consell de Ministres de divendres 1 de febrer. “Aquest nou pla”, ha explicat Andreu, “s’alinea amb el nou programa marc europeu Horizon 2020 amb totes les conseqüències”.

El programa Horizon 2020 es vertebrarà en tres principis bàsics: fomentar la recerca d’excel·lència, cercar la competitivitat industrial i donar resposta als problemes de la societat europea. Segons ha avançat Antoni Andreu, el PEICTI neix amb aquestes tres prioritats però aposta també per una altra en el que

Andreu ha qualificat de decisió històrica: “es tracta de potenciar el talent dels joves investigadors per tal de garantir el recanvi generacional perquè el pitjor que ens pot passar és mirar enrere i que no hi hagi ningú”.

Acció Estratègica en Salut
El subdirector general de Evaluación y Fomento de la Investigación del Instituto de Salud Carlos III ha avançat que durant el 2013 es mantindran els ajuts a projectes d’Acció Estratègica en Salut amb l’objectiu de potenciar per una banda instruments de recerca cooperativa i per l’altra la recerca translacional. “El nostre repte és implementar un model de recerca que permeti accelerar el procés de transferència de la ciència bàsica a la pràctica clínica i a les decisions en política sanitària”.

Scroll to Top