En el projecte també participa el Programa de Prevenció del Càncer de l’ICO, el servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO a l’Hospitalet de Llobregat, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut de Medicina Predictva i Personalitzada del Càncer de Badalona (IMPPC).
La convocatòria d’ajudes de l’AECC van destinades a grups de recerca estables que promoguin la recerca oncològica aplicada a la pràctica assistencial. L’import es repartirà durant cinc anys.
El projecte finançat està centrat en sis línies d’investigació noves que donaran resposta a bona part dels reptes que encara existeixen en l’estudi del càncer hereditari i familiar, com són:
– La incorporació de metodologies d’última generació en els algorismes diagnòstics
– L’avaluació de nous marcadors per individualitzar el risc i modificar les estratègies de cribatge, la identificació de nous gens responsables de càncer de mama i còlon familiar a partir de diferents aproximacions genòmiques i de biologia integrativa
– L’augment de l’adherència a les mesures de cribatge reduint l’impacte emocional.
Els ajuts han estat atorgats mitjançant concurs públic. L’avaluació dels projectes ha estat realitzada per la Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP).
La Fundació AECC també ha concedit ajudes al Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO) i a l’Institut d’Investigació Oncològica Vall d’Hebron (VHIO).