El grup de Càncer Hereditari rep 1,2 milions d’euros de l’AECC

En el projecte també participa el Programa de Prevenció del Càncer de l’ICO, el servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO a l’Hospitalet de Llobregat, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut de Medicina Predictva i Personalitzada del Càncer de Badalona (IMPPC).

La convocatòria d’ajudes de l’AECC van destinades a grups de recerca estables que promoguin la recerca oncològica aplicada a la pràctica assistencial. L’import es repartirà durant cinc anys.

El projecte finançat està centrat en sis línies d’investigació noves que donaran resposta a bona part dels reptes que encara existeixen en l’estudi del càncer hereditari i familiar, com són:

– La incorporació de metodologies d’última generació en els algorismes diagnòstics

– L’avaluació de nous marcadors per individualitzar el risc i modificar les estratègies de cribatge, la identificació de nous gens responsables de càncer de mama i còlon familiar a partir de diferents aproximacions genòmiques i de biologia integrativa

– L’augment de l’adherència a les mesures de cribatge reduint l’impacte emocional.

Els ajuts han estat atorgats mitjançant concurs públic. L’avaluació dels projectes ha estat realitzada per la Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP).

La Fundació AECC també ha concedit ajudes al Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO) i a l’Institut d’Investigació Oncològica Vall d’Hebron (VHIO).

Scroll to Top