Caja Rural de Granada premia Manel Esteller

El jurat de la sisena edició del Premi Ciències de la Salut de la Fundació Caja Rural de Granada ha concedit el premi d’aquest any en la modalitat d’investigació al treball presentat per Manel Esteller, director del programa de Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Aquest premi està dotat amb 20.000 euros. El treball guardonat ha descobert una connexió entre sobrecreixement i càncer.

El premi es va lliurar durant una gal·la celebrada el dia 11 de juny a l’auditori dels Serveis Centrals de Caja Rural de Granada. L’acte va comptar amb la presència de la consellera de Salut de la Junta d’Andalusia, María Jesús Montero, entre altres representants d’institucions i administracions.

En aquest premi col·laboren i formen part del jurat, a més de les institucions convocants, el Col·legi Oficial de Metges de Granada, el Col·legi de Farmacèutics de Granada, la Delegació provincial de Salut de la Junta d’Andalusia, la Universitat de Granada i el Ministeri de Sanitat i Política Social.

El projecte premiat descobreix una connexió entre sobrecreixement i càncer que obre moltes portes per desenvolupar nous tractaments contra diverses malalties provocades per mutacions en gens reguladors de la grandària dels teixits i la proliferació cel·lular.

Manel Esteller té una àmplia trajectòria investigadora que compta amb el reconeixement de la comunitat científica internacional i de la societat en general.

A més de Manel Esteller, Caja Rural de Granada ha concedit altre premi en la modalitat de divulgació a la periodista Susana Vallejo per una sèrie de dotze reportatges publicats al diari Granada Hoy amb el títol “En les entranyes del Parc”, sobre el Parc Tecnològic de Ciències de la Salut de Granada.

Scroll to Top