Èxit rotund al 5è Accelerator Meeting Point de l’IDIBELL

  • Entre les diferents xerrades s’han presentat set projectes per part d’investigadors IDIBELL en una sessió Pitch Deck.
  • La jornada ha comptat amb persones de gran rellevància en l’ecosistema de la innovació en biomedicina a nivell nacional i europeu.
AMP2024 web

Ahir es va celebrar la 5a edició de l’Accelerator Meeting Point de l’IDIBELL, una jornada organitzada per l’àrea d’innovació i desenvolupament de negoci i pel departament de convocatòries competitives de l’IDIBELL. Amb l’extraordinària assistència de més de 130 persones, la jornada es consolida com un punt de trobada entre la ciència i la indústria. Entre el públic es podien trobar personal investigador d’IDIBELL, ICO, HUB i UB, així com diferents perfils del àmbit biomèdic, com inversors, empreses farmacèutiques, centres de desenvolupament tecnològic, CROs, consultories d’innovació en salut, i també membres d’altres institucions públiques.

Començant amb les diferents presentacions en format Pitch Deck dels últims projectes d’innovació per part dels investigadors i investigadores d’IDIBELL, i passant per xerrades amb convidats de primer nivell, els assistents van poder descobrir l’última actualitat en biomedicina i eines per portar endavant el seu projecte.

En primer lloc, Enric Claverol, venint directament desde Brusel·les i representant l’European Innovation Council, va poder parlar sobre oportunitats de finançament que el EIC ofereix a través d’Horizon Europe. Seguidament, Christopher Mann, director Development and Writing d’Asphalion, una de les consultores de més pes en el panorama internacional, va presentar estratègies i consells per afrontar la regulatòria en ATMPs. Després d’una pausa, Luis Ruiz Ávila, fundador de Catalonia Bio i figura de gran rellevància en l’ecosistema emprenedor en salut, va realitzar la xerrada plenària, parlant del negoci de la biomedicina. Per últim, l’Ajuntament de L’Hospitalet i el consorci per la reforma de la Gran Via també es van sumar a l’AMP per presentar el nou projecte de reforma urbanística del campus Bellvitge: el Health Biocluster. Entre totes les xerrades, també hi va haver un espai per a que la cap d’innovació, Laia Traveset, i de convocatòries competitives, Paula García, presentessin les seves unitats i quins serveis ofereixen. L’acte va concloure amb la participació de Miguel Souto, director de l’àrea de desenvolupament de negoci i innovació de l’IDIBELL, qui llençava la següent reflexió: L’èxit d’aquesta edició de l’AMP reflecteix el nostre compromís amb l’excel·lència i la innovació i subratlla la importància de la col·laboració intersectorial. Junts, no només estem anticipant-nos al futur de la biomedicina, sinó que també li donem forma activament. Aquest esdeveniment és un testimoni del nostre esperit emprenedor i una promesa del nostre gran potencial.”.

Després del gran èxit de la jornada, els organitzadors estan convençuts de que l’AMP anirà creixent any rere any i acabarà consolidant-se com un esdeveniment clau en l’ecosistema emprenedor de Catalunya. Isaac Larena, responsable de l’organització comenta: “L’AMP 2024 ha superat absolutament totes les expectatives que teníem. Ha tingut una gran rebuda per part del públic. L’objectiu es superar-se cada any, i amb aquesta mentalitat anirem planificant l’AMP2025”, i afegeix, “El missatge és clar: volem seguir creixent i convertir el campus Bellvitge en un referent en innovació sanitària i col·laboració empresarial.”

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top