L’sLHam de científiques de l’IDIBELL tornarà a reivindicar el paper de la dona i la nena en la ciència

  • L’esdeveniment tindrà lloc a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat el dijous, 8 de febrer, a les 19 h. 
  • En la seva 7a edició, l’sLHam tornarà a estar protagonitzat per sis científiques de l’IDIBELL i dues slhameres de l’Institut Bellvitge: una estudiant i una professora de ciències. 
mosaic 3x3-tw noti 3

Tant en l’àmbit professional com en el social, les dones pateixen microviolències que, tot sovint, passen desapercebudes. És el cas, per exemple, dels biaixos de gènere a l’hora d’accedir a un lloc de treball, o la invisibilització i la desvalorització de la seva vàlua intel·lectual. I el món de la ciència no n’és pas immune. Per posar de relleu el paper de les dones en el nostre sistema de recerca i apropar a la societat la seva tasca i les seves reivindicacions, l’IDIBELL organitza l’sLHam de científiques, una iniciativa que enguany arriba a la seva setena edició. 

Després de sis exitoses edicions, l’sLHam de 2024 tindrà lloc el dijous 8 de febrer a les 19 h a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat i estarà protagonitzada per sis investigadores i professionals científiques de l’IDIBELL i per dues slhameres de l’Institut Bellvitge, una professora de ciències naturals i una alumna que ha realitzat el seu treball de recerca de batxillerat als laboratoris de l’IDIBELL gràcies al projecte de Tàndem Educatiu que desenvolupen ambdues institucions. Les protagonistes que pujaran a l’escenari seran: Elisa Espinet, Laura Arregui, Sara Martí, Roser Granero, Carlota Castro i Carmen Moreno de l’IDIBELL, i Elvira Fernàndez i Ayesha Akhtar de l’Institut Bellvitge. Cada una d’elles explicarà, en un monòleg de cinc minuts, la seva recerca, la seva passió per la ciència, els reptes que persegueixen i els obstacles que potser han hagut de superar al llarg de la seva carrera. 

L’acte, creat per commemorar el Dia Mundial de la Dona i la Nena en la Ciència i apropar la recerca al públic d’una forma distesa i festiva, serà conduït per Júlia Benito, comunicadora científica de l’IDIBELL. Una jove formació musical de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet, Manouche Rouge, serà l’encarregada d’amenitzar l’espectacle amb actuacions musicals. 

Com ja és tradició, el públic assistent participarà activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, el millor monòleg de l’sLHam. L’acte, d’entrada gratuïta, recaptarà fons en forma de taquilla inversa, i totes les aportacions voluntàries dels espectadors i espectadores seran destinades íntegrament a impulsar la recerca biomèdica de l’IDIBELL. 

L’sLHam forma part de l’estratègia LHCiència i s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, de l’Auditori Barradas, de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet, de l’Institut Bellvitge i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). La iniciativa té també el suport de Bionova, LabClinics, Aire Ancient Baths, Caves Pagès Entrena, Muji, Sarstedt i Metropolitan Club, empreses que doten els premis per a les participants. 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. 

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC). 

Scroll to Top