Challenge Everesting: pedalejant per la recerca en glioblastoma

L’objectiu d’aquest repte ciclista és recaptar 4.000 € per a la investigació en glioblastoma a través de donacions a la plataforma de crowdfundingMi grano de arena”.

El dissabte 4 de maig, l’Edgar Parés, impulsor d’aquesta iniciativa, intentarà acumular en una sola activitat un desnivell positiu superior al de l’Everest, de 8848 metres.

Everesting

A principis de maig, el reusenc Edgar Parés emprendrà un repte esportiu i solidari per recaptar fons per a la lluita contra els tumors cerebrals. Impulsat per la història de superació del seu pare, l’Edgar va decidir posar en marxa aquest repte ciclista amb l’objectiu de recaptar 4.000 € que seran donats a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

El repte consisteix a escollir qualsevol muntanya de qualsevol indret del món i repetir-hi un recorregut concret, en una sola activitat, fins a acumular un desnivell positiu superior al de l’Everest, que amb 8848 metres és el cim més alt del món. En aquest cas, el reusenc el complirà el dissabte 4 de maig al Coll de les Llebres (Alt de la Mussara) a la comarca del Baix Camp, o el dissabte següent si les condicions climatològiques no acompanyen.

La iniciativa està recollint donatius a través de la plataforma de crowdfunding Mi grano de arena”, que es destinaran al grup de recerca de Neuro-oncologia del programa Oncobell de l’IDIBELL, liderat pel Dr. Jordi Bruna, que també és coordinador de la Unitat Funcional de Neuro-Oncologia de l’Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Universitari de Bellvitge. S’invertiran específicament en un projecte centrat en la investigació del glioblastoma, que busca entendre l’agressivitat d’aquest tipus de càncer per poder plantejar noves aproximacions terapèutiques.

El glioblastoma és el tumor cerebral maligne més freqüent i avui dia és incurable. Els tractaments actuals només ofereixen beneficis de supervivència molt moderats a un cost considerable i, malauradament, el tumor acostuma a reaparèixer abans dels dos anys i el pacient mor poc després. A més, l’afectació cerebral del tumor genera un ampli espectre de símptomes neurològics, canvis cognitius i de personalitat, que comporten una càrrega significativa per als familiars. És per això que cal destinar recursos a incentivar la investigació en glioblastoma per conèixer a fons el tumor, i així, potenciar el desenvolupament de teràpies innovadores que es puguin aplicar als pacients afectats en un futur pròxim.

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top