Se celebra el primer simposi RegenBell de cèl·lules mare i medicina regenerativa

  • L’objectiu principal d’aquesta conferència, celebrada els dies 27 i 28 de novembre a Barcelona, és establir una plataforma de discussió i intercanvi d’idees entre professionals interessats en la temàtica.
  • Durant tot el dilluns i el matí de dimarts, s’han presentat 10 conferències invitades, 15 xerrades curtes seleccionades, i 33 pòsters, tots al voltant de la biologia de les cèl·lules mare, el seu desenvolupament i les seves potencials aplicacions clíniques.
NO112 - RegenBell Symposium

Els dies 27 i 28 de novembre va tenir lloc la primera edició del simposi RegenBell sobre cèl·lules mare i medicina regenerativa, organitzat pel Programa de Medicina Regenerativa de l’IDIBELL (RegenBell). Aquests és la primera vegada que RegenBell organitza un simposi internacional, el qual ha tingut l’objectiu principal d’establir una plataforma inclusiva i col·laborativa per als científics interessats en la medicina regenerativa.

L’esdeveniment s’ha celebrat a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i ha comptat amb l’assistència de més de 165 persones. Durant la jornada sencera del dilluns i el matí de dimarts, s’han presentat 15 xerrades curtes, 10 conferències i 33 pòsters, tots al voltant de la biologia i el desenvolupament de les cèl·lules mare i de les aplicacions clíniques de la medicina regenerativa. Aquestes exposicions han estat repartides en 5 sessions temàtiques, cada una d’elles moderada per un cap de grup de recerca de RegenBell. En total, en aquestes exposicions hi han participat 7 ponents interns i 14 d’externs, 7 d’ells internacionals, d’entre els quals destaquen el professor Heiko Lickert, Director de l’ Institute of Diabetes and Regeneration Research de Múnic i el professor Kim Bak Jensen, director del Novo Nordisk Center for Stem Cell Medicine a Copenhague i la Dra. Eirini Trompouki, Investigadora de l’Institute for Research on Cancer and Aging de Niça.

Durant el primer dia també va tenir lloc la taula rodona monogràfica “La translació de la medicina regenerativa i bones pràctiques de fabricació (GMP)”, moderada per la  Dra. Anna Veiga, i cap del grup de recerca en teràpia amb cèl·lules mare pluripotencials de l’IDIBELL i del PCMR-C i directora del Banc de Cèl·lules Mare de Barcelona. Aquesta taula va comptar amb tres punts de vista sobre el tema: el científic, per part de Sergi Querol, director del Banc de Cordó de Barcelona del Banc de Sang i Teixits, la perspectiva clínica a càrrec de Jordi Monés, director de l’Institut de la Màcula i fundador de la Barcelona Macula Foundation, i el regulatori, amb Sara Varea, especialista sènior en ATMPs de l’Hospital Clínic.

Els tres membres del comitè organitzador, Jordi Guiu, Mireya Plass i Anuska Linares, coincideixen en considerar que aquesta jornada ha resultat un èxit i remarquen l’excepcional qualitat científica i comunicativa de les ponències. A més, expressen el seu agraïment a Cultek, DD Biolab i Corning per la seva col·laboració.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top