Un projecte de l’IDIBELL finalista al Premi d’Innovació en Salut VTSO

• Els tres finalistes han estat seleccionats entre una trentena de projectes de centres assistencials o d’innovació sanitària catalans.
• El projecte guanyador es donarà a conèixer en el transcurs de l’acte de lliurament del premi, el proper 11 de desembre, a Viladecans The Style Outlets.
• El premi està dotat amb 15.000 euros i compta amb la col·laboració d’IDIBELL-XarSMART.

presentacion-de-la-ii-edicion-de-los-premis-vtso-celebrada-en-junio-de-2023-viladecans-the-style-outlets_34_1200x510

Viladecans The Style Outlets celebrarà, el proper 11 de desembre, l’acte de lliurament del II Premi d’Innovació en Salut VTSO, en el qual es donarà a conèixer el projecte guanyador, que se seleccionarà entre els tres finalistes, resultat de la deliberació del comitè avaluador. Aquesta segona edició ha obtingut un gran èxit de convocatòria. S’han presentat gairebé una trentena de projectes d’equips i departaments d’alguns dels més rellevants centres assistencials o d’innovació sanitària de la província de Barcelona, als quals se sumen també centres de la xarxa XarSMART situats en altres províncies catalanes.

El propòsit del premi, que està dotat amb 15.000 euros i compta amb la col·laboració d’IDIBELL – XarSMART, és impulsar la transferència al mercat i a la societat de projectes d’alt nivell dins del camp dels productes sanitaris, la salut digital i les teràpies avançades.

 

Els tres projectes finalistes són:

Projecte CONAN”- [Controlled-replication Oncolytic Adenovirus] presentat, en la categoria de Teràpies avançades, per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Persegueix generar un adenovirus oncolític de replicació controlada per al tractament del càncer, a través d’un sistema que permet controlar a voluntat quan la teràpia avançada (CELYVIR) ha de començar a replicar aquest virus.

Projecte ODISSEA”, presentat, en la categoria de Salut digital, per l’Institut d’investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona. Planteja el desenvolupament d’un programari per a millorar el procés assistencial de l’infart agut de miocardi mitjançant l’optimització de la coordinació i el flux d’informació entre els sanitaris responsables dels pacients. El resultat és una considerable reducció del temps de tractament i una millor selecció dels casos.

Projecte SEALING SYSTEM”, presentat, en la categoria de Productes sanitaris, per l’Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona; l’Hospital Clínic de Barcelona; i l’Institut Químic de Sarrià. Proposa el nou desenvolupament d’un sistema de segellament per a prevenir la ruptura iatrogènica -conseqüència no desitjada de la intervenció mèdica- de membranes amniòtiques. S’aplica després d’una cirurgia fetal endoscòpica, aconseguint evitar complicacions de la cirurgia i reduint la prematuritat.

El premi en Innovació en Salut VTSO, creat per Viladecans The Style Outlets l’any 2022, s’emmarca en el seu compromís de generar un impacte positiu en la comunitat en la qual opera.

 

Sobre XarSMART

XarSMART és una iniciativa impulsada per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i finançada per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que treballa en capacitar l’ecosistema català de ciències de la salut, per generar noves tecnologies mèdiques i noves empreses, i incrementar la transferència al mercat de projectes d’alt nivell en les àrees de medicina personalitzada de precisió, productes sanitaris i ciència de les dades. XarSMART està formada per 13 institucions membre, un total de 30 grups de recerca, i més de 345 investigadors. Entre les diferents activitats desenvolupades, el impuls d’iniciatives com els premis “Innovació en Salut VTSO-XarSMART” busca accelerar el procés de transferència i donar suport als projectes

Scroll to Top