El Govern atorga la placa Josep Trueta al mèrit sanitari a l’Hospital de Bellvitge

  • El Govern ha aprovat avui la concessió de les medalles i plaques Josep Trueta a professionals i entitats destacades de l’àmbit de salut. Entre les entitats premiades, hi ha l’Hospital Universitari de Bellvitge, per la seva tasca de centre de referència de màxima complexitat per a 2 milions de persones. Així mateix, una de les medalles individuals ha estat per a la Dra. Mònica Povedano, neuròloga de l’Hospital de Bellvitge i investigadora de l’IDIBELL.
NO024 - Placa Josep Trueta HUB - Imatge noti

Els guardons s’han concedit a un total de 15 persones i entitats per haver destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat.

En la comunicació del guardó, el Govern destaca que l’Hospital de Bellvitge, que enguany ha commemorat el seu cinquantè aniversari, és centre de referència de màxima complexitat i l’hospital públic, universitari i d’investigació per a 2 milions de persones de l’eix sud de Catalunya.

Entre altres mèrits, destaca que integra en els seus projectes l’orientació a la millora de l’experiència del pacient i el treball en xarxa amb l’atenció primària i els centres hospitalaris de l’entorn, la seva orientació a la medicina personalitzada, i el fet de disposar de les millors eines de diagnòstic genètic i d’imatge per al càncer i les malalties minoritàries.

També destaca el fet que incorporarà un nou Centre d’Alta Precisió Diagnòstica amb el primer PET/Ressonància Magnètica de la xarxa assistencial de l’Estat, i que forma part del Clúster Biomèdic de Bellvitge, un projecte de futur que integra diferents institucions i aportarà un gran pas endavant en salut digital, medicina personalitzada i treball amb dades.

 

Premi a Mònica Povedano

 

Pel que fa a la Dra. Mònica Povedano Panadès, especialista en esclerosi lateral amiotròfica i altres malalties neuromusculars i de les neurones motores degeneratives, la comunicació dels guardons destaca la seva trajectòria professional i la seva àmplia tasca docent i científica, el seu paper d’investigadora referent per a Espanya del Consorci Europeu d’Investigació de l’ELA.

Així mateix, es destaca el premi concedit a la Dra. Povedano per la Societat Espanyola de Neurologia en la modalitat científica en malalties neuromusculars, així com el seu paper de divulgadora a escala internacional de l’ELA, entre d’altres mèrits.

Els premis es lliuraran avui en un acte al Palau de la Generalitat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i del conseller de Salut, Manel Balcells.

Scroll to Top