La setena edició del PhD Day posa de manifest el talent dels investigadors joves

NO110 - PhD Day - Imatge noti

Aquest divendres 25 de novembre s’ha celebrat la setena edició del PhD Day de l’IDIBELL a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut al Campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona. Aquesta edició, organitzada pel comitè d’investigadors predoctorals en col·laboració amb diferents unitats de l’IDIBELL, promou el coneixement i fomenta l’intercanvi d’idees així com possibles col·laboracions. A més, després de dos anys de pandèmia, en els que es va haver d’adaptar el format del congrés, ha sigut la primera edició que ha tornat a la normalitat. Comptant amb una participació de 150 investigadors i investigadores, personal docent i altres membres de la comunitat IDIBELL.

El congrés va començar amb un acte de benvinguda de la mà de tres importants membres de la institució: Cristina Mayordomo, representat de la direcció científica; Dr. Carolina Florian i Dr. Julián Cerón, representants de les àrees de recerca en Medicina Regenerativa i Investigació Translacional de l’IDIBELL, respectivament; així com Carolina Martínez i Joan Roncero, en representació del Comitè Predoctoral.

Aquesta setena edició va comptar amb 9 presentacions orals i 45 pòsters científics, els quals van ser avaluats per un jurat independent format per diferents investigadors i investigadores de l’IDIBELL. Aquests van valorar, no només la qualitat científica, sinó la capacitat de transmetre el coneixement de cada participant. El premi a la millor exposició oral va ser per Ilias Moraitis, el millor pòster per votació del jurat va ser el de Raúl Marín, i el millor pòster per votació popular va ser el de Joan Pera.

A més, aquest any el PhD Day va comptar amb la participació especial del Dr. Silve Vicent, líder del grup “Oncogenes and Effector Targets” que forma part del Programa de Tumors Sòlids i Biomarcadors al Centre d’Investigació de Medicina Aplicada (CIMA) de Navarra, on a més és professor associat. El Dr. Vicent ens va il·lustrar en la conferència plenària d’aquesta edició parlant sobre “An integrative view for life and research: From the Renaissance man to the PhD student and beyond”. També es va celebrar una taula rodona on es va tractar el diferent ús de models experimentals considerant tant les implicacions biològiques com ètiques, així com el gran avenç que aquests models han suposat per la ciència tal i com la coneixem avui en dia. El debat va estar format per quatre científics de renom: Patrick Aloy (IRB), Berta Alsina (PRBB-UPF), Kristina Haase (EMBL) i Jesús Ruberte (UAB). Durant la taula rodona, es va debatir sobre les avantatges, limitacions i perspectives futures dels diferents models experimentals de recerca.

Finalment, després de la intensa però apassionant jornada, el Dr. Gabriel Capellá va fer entrega dels premis PhD Day 2022. Per acabar, el director va donar un discurs de cloenda i es va donar per conclosa la setena edició del PhD Day 2022.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top