El Grup de Càncer de Pròstata obté una subvenció dels fons federals del Departament de Defensa dels EUA

  • L’ajuda del Departament de Defensa dels EUA finançarà un projecte de 3 anys per estudiar el paper de la cromatina de les cèl·lules canceroses al microambient immunitari del tumor de pròstata.
NO107 - Proj DoD_A Aytes - noti

El grup Mecanismes de Resistència i Progressió en Càncer de Pròstata del Programa de Mecanismes Moleculars i Teràpia Experimental en Oncologia (Oncobell) de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) liderat pel Dr. Àlvaro Aytés ha rebut 800.000 dòlars a l’Idea Award-Prostate Cancer Research Program (PCRP-IDA) convocatòria del Departament de Defensa dels EUA. La subvenció ajudarà a finançar un projecte de 3 anys coordinat pel Dr. Aytés en col·laboració amb la Dra. Himisha Beltran al Dana Farber Cancer Institute (Boston, EUA). Aquesta ajuda està en línia i és un seguiment natural del projecte del Dr. Aytés finançat prèviament sota el FY17 PCRP‐IDA del Departament de Defensa dels EUA, en què els investigadors van analitzar els mecanismes de resistència a la teràpia del càncer de pròstata.

El nou estudi proposat abordarà com la desregulació dels remodeladors de la cromatina al càncer de pròstata resistent a la teràpia incideix en el microambient immunitari del tumor. A més, proporcionarà informació sobre enfocaments nous per tractar els tumors de pròstata metastàsics que actualment són resistents a la immunoteràpia. Els investigadors explotaran sofisticats models de càncer de pròstata en ratolins modificats genèticament, perfils genòmics avançats i enfocaments de biologia computacional per identificar i validar nous mecanismes al càncer de pròstata letal. Investigaran com es poden explotar aquests mecanismes com a vulnerabilitats del càncer i objectius farmacològics potencials utilitzant eines d’edició genètica i els provaran en assajos preclínic

 

Títol del projecte: Dissecting the role of cancer cell chromatin remodeling on the landscape of tumor immune microenvironment.

PI: El Dr. Álvaro Aytés es Jefe de Grupo del Laboratorio de Resistencia y mecanismos de progresión en Cáncer de Próstata en el programa de Investigación en Oncología (OncoBELL) y el Programa Contra la Resistencia Terapéutica del Cáncer (ProCURE) del Instituto Catalán de Oncología (ICO) en el IDIBELL.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top