L’IDIBELL rep una donació de 3.000€ per la recerca en l’epilèpsia

  • L’associació “Si jo puc, tu també #epilep” ha fet una donació de 3000€ a l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge per ajudar en la recerca en epilèpsia.
  • El dimecres passat, dos representants de l’entitat van fer l’entrega del xec als investigadors.
Clipboard

El dimecres passat, dos representants de l’associació “Si jo puc, tu també #epilep” van entregar un xec pel valor de 3000€ a l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge per tal d’ajudar a finançar la investigació sobre l’epilèpsia. A l’acte hi van assistir dos investigadors del programa de neurociències: Mercè Falip, investigadora principal del grup de recerca en Malalties Neurològiques i Neurogenètica de l’IDIBELL, i Jacint Sala Padró, investigador del grup de Cognició i Plasticitat Cerebral també de l’IDIBELL, l’Hospital Universitari de Bellvitge i la Universitat de Barcelona.

Amb aquesta donació, es vol impulsar l’estudi de la pèrdua de memòria en pacients amb epilèpsia. També s’espera que pugui contribuir a millorar la seva qualitat de vida. Cal recordar que es tracta de la malaltia neurològica més comuna de totes: 7 de cada 1000 persones tenen epilèpsia i afecta a 50 milions de persones a nivell global.

L’associació Si jo puc, tu també #epilep va néixer el 2018 a Tarragona, amb la intenció de donar a conèixer l’epilèpsia mitjançant esdeveniments esportius, xerrades i altres activitats. Una de les seves missions és recaptar diners per tal d’ajudar a finançar la investigació en aquesta patologia.

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top