Del laboratori al mercat: la quarta edició del Accelerator Meeting Point impulsa la innovació biomèdica de Bellvitge

MicrosoftTeams-image

Els projectes més innovadors del sector sanitari i biomèdic s’han presentat aquest 16 de desembre en la quarta edició de l’Accelerator Meeting Point (AMP), organitzat per l’Àrea de Desenvolupament de Negoci i Innovació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). La quarta edició de l’AMP ha comptat amb la participació d’AIISEM, l’Aliança per a la Innovació Sanitària i Industrialització a l’Arc Mediterrani liderat per l’IDIBELL i impulsada per l’ISCIII, establerta per 9 instituts de recerca i hospitals amb l’objectiu de construir una cartera única d’oportunitats. La trobada, aquest any en format virtual, ha permès a diversos emprenedors del Campus Bellvitge i AIISEM  donar a conèixer els seus projectes a inversors i empreses farmacèutiques amb l’objectiu d’establir col·laboracions público-privades i obtenir finançament.

Aquesta jornada pretén oferir als inversors i empreses healthtech líders del sector, tan a nivell nacional com internacional, un accés exclusiu a projectes d’innovació en diferents etapes de desenvolupament.

Per desenvolupar de la millor manera possible la trobada, l’organització ha dividit les conferències en dues sales. I, en cadascuna d’elles, s’han presentat 10 projectes segons el seu TRL (Technology Readiness Level). La sala “Investment” ha estat  dominada principalment per inversors i, la sala “R+D and Collaboration”, ha destacat per la presència d’empreses del sector de la biotecnologia i la salut.

S’han exposat projectes innovadors en diferents àmbits, entre ells oncologia,  medicina regenerativa, salut mental, malalties metabòliques, malalties infeccioses (COVID-19) i sèpsia. Entre les solucions proposades s’ha presentat el desenvolupament de nous medicaments i mètodes de diagnòstic, així com també la creació de dispositius mèdics a partir de tecnologies terapèutiques digitals.

Al finalitzar les presentacions dels projectes els inversors i les empreses tenen la oportunitat de seleccionar aquelles propostes que més interès han despertat per programar reunions B2B.

En la trobada virtual han participat més de 50 empreses del sector, al voltant de 20 empreses de capital risc i inversors, 15 empreses farmacèutiques i biotecnològiques, i 15 agents del sector, agències reguladores i de consultoria, com a panell d’experts amb l’objectiu de valorar la viabilitat dels projectes i proporcionar el seu valuós feedback als emprenedors.

D’aquesta manera, i gràcies a l’impuls d’aquests nous projectes, es desenvolupa la col·laboració entre els investigadors i les empreses, posicionant a l’IDIBELL com a líder en la innovació a Espanya.

Scroll to Top