L’Associació DACMA dóna 8.000 euros per a la recerca en càncer de mama

  • Un grup de pacients d’aquesta entitat, encapçalades per l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belen García, han fet l’entrega del xec als representants de l’ICO i l’IDIBELL.
NO122 - Donació DACMA - imatge

L’Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama (DACMA) ha fet entrega d’un xec de 8.000 euros a l’ICO i l’IDIBELL per a la recerca en càncer de mama. Aquesta donació ha comptat amb la participació de Belén García,  l’alcaldessa de Sant Joan Despí, la ciutat on DACMA té la seu, que ha volgut acompanyar a les sòcies de l’entitat en aquest acte.

 Les pacients han estat rebudes pel director territorial de l’ICO l’Hospitalet, Jordi Trelis, i el director de l’IDIBELL, Gabriel Capellá,  que han agraït la seva implicació i la seva col·laboració en la recerca per a poder combatre aquesta malaltia. La oncòloga mèdica especialitzada en mama de l’ICO l’Hospitalet, Sònia Pernas, ha estat l’encarregada d’explicar el projecte en el que s’invertiran aquests diners i ha reiterat l’agraïment cap a l’associació.

Per la seva part, tant la presidenta de l’entitat com l’alcaldessa de sant Joan Despí, Belen García, han destacat la seva implicació en la lluita contra aquesta malaltia que d’alguna manera o d’una altra ha tocat de bon aprop a totes les sòcies de l’entitat. 

En l’actualitat aquesta entitat compta amb més de 120 sòcies a la ciutat de Sant Joan Despí i la seva finalitat es donar suport a totes aquelles persones que han patit aquesta malaltia.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top