L’IDIBELL celebra el Dia internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

A l’IDIBELL ens sumem a la reivindicació i visualització de la dona i la nena en la ciència de l’11 de febrer. Durant els pròxims dies organitzarem seminaris, campanyes a xarxes socials i, com no podia ser d’altra manera, celebrarem el 4t sLHam de científiques.

Amb el supoert de:

Imagen 11F.jpg

L’11 de febrer se celebra el Dia internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Aquest dia va ser proclamat el 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, i el seu objectiu és incentivar accions que promoguin la visualització de la feina de les científiques i ajudar a crear nous rols femenins dins l’àmbit. Aquest dia ens recorda que les nenes i les dones desenvolupen un paper essencial en la comunitat científica, i que s’ha de promoure la seva participació. És per això que des de l’IDIBELL, en col·laboració amb la comissió d’igualtat de la institució, hem programat una sèrie d’accions per commemorar aquest dia i sumar-nos a les seves reivindicacions.

En primer lloc, la comissió d’igualtat, en coordinació amb la Unitat de Talent, ha organitzat per al 12 de febrer un webinar sobre com la pandèmia de la COVID-19 ha impactat en la salut mental i el rol social de les dones. Comptarem amb la participació d’expertes com Zulema Altamirano, directora de la Unitat de Dona i Ciència del Ministeri de Ciència i Innovació. I de la Dra. Susana Jiménez, del grup de recerca de Psiquiatria i Salut Mental de l’IDIBELL, i cap de la Unitat de Joc Patològic del Hospital Universitari de Bellvitge.

També, es realitzarà, gràcies a col·laboració entre la comissió i la Unitat de Comunicació i Mecenatge, una campanya a les xarxes socials on es presentaran, des d’un punt de vista artístic i innovador, algunes de les científiques de l’IDIBELL i la seva feina. Durant aquesta setmana, del 8 al 12 de febrer, estigueu atentes i atents a les xarxes socials de l’IDIBELL, que us anirem presentant les professionals de la nostra institució.

I per acabar, però no per això menys important, el 20 de febrer a les 19 h a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet, tindrà lloc el 4t sLHam de científiques. Hi participaran vuit investigadores i professionals de l’IDIBELL que ens explicaran la seva tasca al voltant de la recerca i la innovació amb una xerrada divulgativa de cinc minuts. A més, l’esdeveniment comptarà amb l’actuació musical de la jove cantant Gisela Quirós. L’acte es durà a terme respectant totes les mesures sanitàries i amb limitació d’aforament. Els qui vulgueu assistir-hi cal que reserveu la vostra localitat, de forma gratuïta, al següent enllaç: https://cutt.ly/slhamIDIBELL

Scroll to Top