L’IDIBELL ha celebrat una trobada amb els millors projectes en healthtech

AMP

Els projectes tecnològics més innovadors del sector sanitari s’han presentat aquest 26 de novembre en la tercera edició de l’Accelerator Meeting Point (AMP), organitzat per l’àrea de Desenvolupament de Negoci i Innovació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Un esdeveniment que, en aquesta ocasió, s’ha celebrat de manera virtual per garantir la seguretat de tots els participants. La trobada digital ha permès a diversos emprenedors de l’IDIBELL i entitats convidades del sector HealthTech/Biotech donar a conèixer els seus projectes a inversors i empreses farmacèutiques amb l’objectiu d’obtenir finançament.

Les empreses de biotecnologia i ciències relacionades amb la salut han tingut un impacte en l’economia espanyola de quasi 7.000 milions d’euros (0,7% del PIB) i han generat 92.384 llocs de treball (Informe Asebio 2018). Un sector en el qual, a més, Catalunya és líder en nombre d’empreses, facturació en l’àmbit nacional i en producció de coneixement en el sector biotecnològic.

Aquesta jornada ajuda a apropar la tecnologia desenvolupada pels investigadors de l’IDIBELL i investigadors convidats d’altres institucions de l’eix mediterrani a la societat, gràcies a l’accés preferent que han tingut les empreses d’inversions especialitzades en el sector de la salut i farmacèutiques a aquests projectes d’innovació que es troben en diferents fases de desenvolupament.

Entre els 20 projectes que han participat en l’Accelerator Meeting Point III es troba Angiotheragnostics (AtG), una investigació del Dr. Oriol Casanovas de l’IDIBELL que identifica els mecanismes de resistència a les teràpies anticàncer basades en tractaments antiangiogènics i facilita el desenvolupament de nous tractaments moleculars i biomarcadors predictius.

També APTADEL, un projecte centrat en el Sarcoma d’Ewing, un tipus de càncer ossi que afecta principalment a nens i adults joves, i que és molt agressiu i resistent a la quimioteràpia. A través d’aquest projecte dirigit pel Dr. Òscar M. Tirado de l’IDIBELL es busca reduir certes proteïnes que faciliten al tumor la seva capacitat per produir metàstasi en el pacient.

I, PURPOSE, un projecte centrat en un nou agent immunomodulador amb potència antiinflamatòria i activitat tolerogènica del Dr. Josep Maria Aran de l’IDIBELL. Aquesta nova molècula està centrada en el tractament de la malaltia inflamatòria intestinal (IBD), encara que també estudia el seu efecte en altres malalties autoimmunes com nefritis lúpica o artritis reumatoide.

En la trobada virtual han participat més de 20 empreses del sector, 12 empreses de capital risc i inversors, 7 empreses farmacèutiques i biotecnològiques, i 3 agències reguladores i de consultoria, com a panell d’experts amb l’objectiu de valorar la viabilitat dels projectes i obtenir el seu valuós feedback.

Entre les empreses participants en el panell d’experts, aquesta tercera edició destaca per la presència d’inversors internacionals, com AurorA Science i Gimv. En l’àmbit local, vam poder comptar amb el feedback de fons d’inversió com ara In Vivo Capital Partners o Canaan Research and Investment, així com de DDR en l’àmbit de regulatòria.

Amb l’objectiu de reforçar l’Aliança d’Innovació i Industralització de l’Eix Mediterrani (AIISEM), la tercera edició de l’AMP també va comptar amb la participació dels següents centres d’investigació i institucions: IIS La Fe, INCLIVA, FISABIO, ISABIAL, IISPV, IdisBa, IDIAP i IMIB.

Per desenvolupar de la millor manera possible la trobada, l’organització va dividir les conferències en dues sales. I, en cadascuna d’elles, es van presentar 10 projectes segons el seu estat de desenvolupament. A més, també es van dividir els convidats en dues sales, la primera dominada principalment per inversors i, la segona, destacada per la presència d’empreses del sector de la biotecnologia i la salut.

Al finalitzar les presentacions dels projectes anteriors els inversors i les empreses van seleccionar aquelles propostes que més interès havien despertat per programar una trobada B2B, les quals ja s’han iniciat amb èxit durant aquesta setmana

D’aquesta manera, i gràcies a l’impuls d’aquests nous projectes, es desenvolupa la col·laboració entre els investigadors i les empreses, posicionant a l’IDIBELL com a líder en la innovació a Espanya. Segons Raquel Egea, directora de l’àrea de Desenvolupament de Negoci i Innovació de l’IDIBELL “el nombre de projectes i el creixement d’interès de potencials inversors en cada edició, confirma la demanda d’una major col·laboració entre els investigadors i les empreses per desenvolupar projectes que suposin una millora en el benestar de la societat“.

 

Període d’actuació: Gener 2018 – Desembre 2020
Pressupost del PECT: 1.882.215,45€
Entitat representant: Ajuntament de L’Hospitalet
Entitats sòcies: IDIBELL i Fundació Josep Finestres
Entitats participants: Universitat de Barcelona i Institut Català d’Oncologia
Entitat col·laboradora: Hospital Universitari de Bellvitge

 

Projecte amb el cofinançament de:

        

Scroll to Top