Investigadors de l’IDIBELL descriuen un nou gen supressor tumoral en el fetge

fabregat_grup_0

Un estudi de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) demostra que la inhibició de NOX4 en cèl·lules tumorals hepàtiques augmenta la seva capacitat proliferativa i per tant la seva capacitat tumorogènica .

El laboratori de Claus Biològiques del Fenotip Invasiu i metastàtic dirigit per Isabel Fabregat estudia les funcions de les NADPH oxidases (NOX) en la fisiopatologia del fetge. Les NOX formen una família d’enzims capaços de produir estrès oxidatiu, que intervenen un gran nombre de processos cel·lulars .

L’estudi, que publica la revista Free Radical Biology and Medicine, descriu l’efecte supressor de tumors d’una d’aquestes NADPH oxidases anomenada NOX4 .

“Hem comprovat que si inhibim NOX4 augmenten les capacitats proliferativa i tumorogénica de diferents línies cel·lulars d’hepatocarcinoma pel que proposem que NOX4 pot ser un supressor tumoral al fetge” ha explicat Fabregat.

El treball també ha comprovat que les cèl·lules tumorals hepàtiques presenten una expressió menor de NOX4 que les cèl·lules normals .

Actualment hi ha un interès per trobar fàrmacs inhibidors de NOX4 ja que s’ha descrit que aquest enzim està implicat en fibrosi hepàtica. Fabregat afirma que “aquest estudi aprofundeix en els efectes que la inhibició del NOX4 pot tenir en la fisiopatologia del fetge”.

Referència de l’article Crosas-Molist E., Bertran E., Sancho P., López-Luque J., Fernando J., Sánchez A., Fernández M, Navarro E. and Fabregat I. The NADPH oxidase NOX4 inhibits hepatocyte proliferation and liver cancer progression. Free Radical Biology and Medicine. Volume 69, April 2014, Pages 338–347

Scroll to Top