L’investigador de l’IDIBELL Antonio Agudo rep una menció especial en els premis de la Fundació Pfizer

pfizer

La Fundació Pfizer va lliurar dijous, 28 de novembre, els seus premis anuals de Biomedicina. En l’acte, que es va fer a Barcelona, va distingir cinc investigacions mèdiques sobre infeccions pneumocòccica en nens, leucèmia limfàtica, càncer colorectal, la malaltia de Parkinson i càncer i nutrició.

Aquest any s’ha atorgat una Menció Especial en la categoria d’Investigació Clínica al treball proposat per Antonio Agudo, de l’ICO L’Hospitalet, per l’article ‘ Impacte de l’hàbit de fumar en el risc de càncer en l’estudi prospectiu europeu sobre càncer i nutrició ‘, que es va publicar a Journal of Clinical Oncology. Segons l’estudi, el 20 per cent de tots els tumors està provocat directament pel consum de tabac. Les conclusions es van obtenir després de fer el seguiment de 441.211 persones durant una mitjana d’11 anys. De tots els participants 14.563 van desenvolupar un tumor relacionat amb el tabac. Aquest està darrera del 80% de tumors de pulmó i laringe i d’entre el 20 i el 50% de la resta de tumors respiratoris i digestius i del tracte urinari.

Scroll to Top