Cedric Notredame: “Volem entendre sota quina pressió evoluciona l’ARN llarg no codificant”

Cedric Notredame (1)

Segons la última actualització de l’ENCODE (l’Enciclopèdia d’elements de l’ADN) en el genoma humà existeixen prop de 10.000 seqüències llargues d’ARN que no codifiquen per cap proteïna. El laboratori de Cedric Notredame al Centre de Regulació Genòmica (CRG) els intenta detectar no només en humans sinó també en altres espècies per tal de comprendre la seva funcionalitat.

Cedric Notredame va explicar la seva recerca en una conferencia emmarcada dins el cicle de seminaris de l’IDIBELL el 19 d’abril.

El laboratori de bioinformàtica comparada del CRG, liderat per Notredame, està desenvolupant mètodes per combinar informació evolutiva amb dades experimentals per tal de detectar seqüències d’ARN llarg no codificant en el major número d’espècies com sigui possible.

“El nostre objectiu” ha explicat l’investigador és entendre sota quina classe de pressió evolutiva han evolucionat i evoluciona l’ARN llarg no codificant perquè creiem que aquest pot ser un bon punt de partida per entendre quina és la seva funció”.

Scroll to Top