Piero Crespo: “Busquem inhibidors lloc-específics i que bloquegin les interaccions proteïna-proteïna”

Piero Crespo (1)

El camp d’estudi de Piero Crespo de l’Institut de Biomedicina i Biotecnologia de Cantàbria (IBBTEC) és la regulació dels senyals Ras-ERK. El 19 d’abril va explicar els últims avanços de la seva investigació en una conferència emmarcada en el cicle de seminaris IDIBELL.

El seu treball se centra en l’estudi dels mecanismes de regulació de Ras en particular en com la localització subcel·lular i el confinament dels senyals incideixen en les funcions biològiques i bioquímiques d’aquestes proteïnes, tant en contextos fisiològics com patològics.

Segons Piero Crespo “la ruta de senyalització Ras-ERK està activada aproximadament en el 50% dels tumors humans. Nosaltres estem buscant nous tipus de fàrmacs per a bloquejar els senyals que flueixen a través d’aquesta via de senyalització”.

“Ens interessa trobar dos tipus d’inhibidors” ha explicat Crespo “d’una banda, que actuïn lloc-específicament bloquejant subsenyals en lloc del senyal total, i per altre trobar inhibidors que funcionin mitjançant el bloqueig proteïna-proteïna en comptes d’inhibir l’activitat catabòlica de les proteïnes involucrades en la ruta Ras-ERK”.

Scroll to Top