Divulgació científica

L’IDIBELL treballa perquè la seva recerca sigui coneguda i entesa per tota la societat. Els investigadors s’han d’apropar als ciutadans per copsar les seves inquietuds, els seus problemes i les seves prioritats. Al seu torn, la ciutadania ha de poder trobar espais on enfortir el seu bagatge científic i de salut, i on gaudir del coneixement generat amb recursos públics. Només potenciant aquest diàleg fomentarem el pensament crític i l’arrelament de la cultura científica com a motor de benestar i d’avenç social.

En el camp de la divulgació científica, l’IDIBELL treballa per establir canals efectius de cooperació entre ciència i societat, per donar a conèixer la recerca d’excel·lència dels seus professionals i la consciència social i responsable del centre, per enfortir les relacions amb el territori i les institucions sanitàries i de recerca de Bellvitge, per formar els investigadors en competències de divulgació i, finalment, per explorar nous formats comunicatius i fórmules innovadores de promoure la participació de la ciutadania en la ciència.

Activitats destacades

Sinergia

SINERGIA és la jornada de portes obertes adreçada a tota la ciutadania. SINERGIA vol mostrar la recerca biomèdica responsable i innovadora que es desenvolupa a les grans infraestructures sanitàries i d'investigació de Bellvitge, un dels pols més actius en investigació. A L'Hospitalet, la recerca i la innovació són agents sinèrgics de la salut.

Stand-up Science

“Stand-up Science” és un projecte de divulgació audiovisual de l’IDIBELL, on els investigadors joves expliquen els seus projectes de recerca d’una manera divertida i entretinguda. Els vídeos estan a l’abast de tothom des del canal YouTube de l’DIBELL. Els seus monòlegs també es poden veure en directe en esdeveniments divulgatius.

sLHam científiques

L’sLHam de científiques de l’IDIBELL celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. El protagonitzen investigadores i professionals del centre, que presenten la seva recerca i la seva tasca científica en monòlegs 5 minuts, enginyosos i divertits. El públic, tot votant en directe, decideix qui és la guanyadora.

Visites als laboratoris

Totes les persones que donen suport a “La Marató de TV3” són convidades a visitar el nostre centre de recerca i a parlar amb els investigadors que han rebut fons d’aquesta iniciativa solidària. L’IDIBELL també organitza visites per a associacions de pacients, donants, voluntaris, equips docents i entre d'altres.

Recerca i salut

El cicle de conferències "Recerca i salut, som a prop teu" té com a objectiu difondre els projectes que es duen a l’IDIBELL i està coorganitzat amb l’ajuntament de L’Hospitalet. Les sessions commemoren els dies internacionals de diverses malalties i compten amb el suport d’associacions de pacients.

Pessics de Ciència

L’IDIBELL col·labora amb el cicle Pessics de Ciència, un projecte del Centre Cultural Sant Josep de L’Hospitalet, que inclou conferències, exposicions, recursos audiovisuals i visites, amb l'objectiu de donar a conèixer els projectes de l'Insttitut i augmentar l'interès per la ciència entre els més joves.

Notícies relacionades

Scroll to Top