Swim for ELA, l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge, junts contra l’ELA

L’associació amb seu a Cambrils va visitar ahir el nou laboratori de malalties neurològiques de l’IDIBELL i va fer entrega d’un generós xec solidari.

El proper 11 de maig tindrà lloc la tercera travessa solidària per equips des del port de Calafat fins a Cambrils.

IMG_6139 2a1

El grup de recerca de Malalties Neurològiques i Neurogenètica de l’IDIBELL va rebre ahir la visita d’una delegació de l’associació Swim for ELA, qui va voler conèixer de primera mà la recerca que es duu a terme al laboratori.

Per part de Swim for ELA van venir Siscu Morell (tresorer), Jordi Cervera (secretari), Sisca Guasch (vocal), Dani Rossinés i Joana Bono, ambdós relacions públiques de l’associació; i van ser rebuts per una nombrosa representació del grup de recerca de l’IDIBELL i l’equip assistencial de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona de l’Hospital de Bellvitge, encapçalada pels Drs. Toni Martínez-Yélamos i Mònica Povedano.

Durant la visita, els investigadors van explicar tots els projectes en recerca bàsica, translacional i aplicada que es duen a terme al Campus per fer front a l’ELA, i l’associació va fer entrega dels xecs solidaris corresponents a les recaptacions de les iniciatives benèfiques dels últims mesos per un total de 61.044,50 euros. “Sense la vostra col·laboració no haguéssim pogut crear el laboratori de recerca ni impulsar els nous projectes, els quals ja estan començant a donar resultats”, va agrair la Dra. Povedano. I va seguir: “La vostra aportació va molt més enllà de l’econòmica, saber que ens doneu suport ens dona energia per seguir investigant per trobar les bases moleculars, biomarcadors i nous tractaments per aquesta malaltia”.

L’associació, creada l’any 2022 i, impulsada per una família afectada d’ELA i altres persones molt sensibilitzades amb la causa, porta ja temps realitzant activitats solidàries sobretot a la província de Tarragona com la travessa Swim for ELA, concerts, curses, sopars, així com altres aliances per aconseguir donacions i, posteriorment, fer-ne entrega a investigadors i entitats relacionades amb l’ELA, com poden ser la Fundació Miquel Valls o el propi IDIBELL.

Actualment, l’associació està immersa en l’organització de la tercera edició de l’esmentada travessa solidària homònima de l’entitat, un esdeveniment esportiu de natació en aigües obertes que tindrà lloc el proper 11 de maig. La travessa, de 23 quilòmetres per equips, sortirà de Calafat i aniria fins a Cambrils, que, un any més, es convertirà en la capital de la lluita contra l’ELA. Cada equip, format per entre quatre i sis membres, haurà de mantenir com a mínim un integrant nedant en tot moment, en una prova de relleus no competitiva, on guanya qui reculli més fons per a la investigació. L’any passat van aconseguir recaptar un total de 37.205 euros.

 

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top