El 8è PhD Day posa el focus sobre la salut mental en la carrera investigadora

  • 200 investigadors i personal docent han assistit al vuitè PhD Day, organitzat pel Comitè d’Investigadors/es Predoctorals en col·laboració amb altres unitats de l’IDIBELL. 
  • Aquesta edició ha comptat amb una taula rodona i un taller sobre salut mental i estrès en la carrera científica, a més d’una xerrada plenària. 
  • Cinc investigadors han rebut els premis a millor presentació oral, millor pòster pel jurat i millor pòster per votació popular. 
_DSC0890

El passat divendres 10 de novembre, es va celebrar la vuitena edició del PhD Day de l’IDIBELL a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut al Campus Bellvitge de la UB. Aquest esdeveniment, que es celebra cada any, està organitzat pel comitè d’investigadors predoctorals en col·laboració amb diferents unitats de l’IDIBELL i té com a objectiu fomentar l’intercanvi d’idees i les possibles col·laboracions a més de reforçar la comunitat investigadora de l’institut. En total, en aquesta jornada han assistit uns 200 investigadors i investigadores, personal docent i altres membres de la comunitat IDIBELL. 

La cerimònia d’obertura va ser liderada per Fernando Fernández-Aranda, director científic de l’IDIBELL, Ruth Rodríguez, representant el comitè educatiu, i Rut Espinosa i Lidia Collado, membres del Comitè Predoctoral. Tot seguit i al llarg de tota la jornada, van tenir lloc 10 exposicions orals i més de 40 presentacions de pòsters per part d’investigadors predoctorals, que van ser avaluats per un jurat independent. Segons la qualitat científica del treball i la capacitat de transmetre el coneixement de cada participant, es van lliurar els premis a les millors exposicions orals, per a Borja Arozamena (1r premi), Mercedes Gil (2n premi) i Veronica Testa (3r premi), i al millor pòster per  a David Piñol. A més, el premi al millor pòster per votació popular va ser per a Pamela Chavarría. 

Aquesta edició del PhD Day ha volgut posar el focus sobre la salut mental en la carrera investigadora. En aquest marc, s’ha dut a terme una taula rodona sobre aquest tema en la qual han participat Nestor Rondón (director de recursos humans de Werfen Iberia), Josep Dalmau (neuròleg a l’Hospital Sant Joan de Déu), Ramón Nogueras (psicòleg i divulgador) i el Dr. Fernández Aranda, que també és psicòleg i investigador. El Dr. Dalmau, a més, va protagonitzar la xerrada plenària sobre neurooncologia. 

Abans de l’acte de lliurament de premis i tancament de la jornada, conduit per Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, Ana Pineda va realitzar un taller sobre la identificació i gestió de l’estrès en l’acadèmia, dirigit especialment als investigadors més joves. Així va concloure la vuitena edició del PhD Day, especialment completa i exitosa. 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. 

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC). 

Scroll to Top