L’IDIBELL i el Shenzhen Bay Laboratory creen un programa internacional d’intercanvi d’investigadors predoctorals

  • El nou programa, que respon a l’objectiu d’internacionalització del pla estratègic de l’IDIBELL, pretén fomentar la mobilitat i interacció entre les dues institucions, i enfortir la col·laboració científica.
NO40 - Intercanvi estudiants_Raya - Imatge

La setmana passada va tenir lloc l’acte de signatura de l’acord entre l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el Shenzhen Bay Laboratory (SBZL) per crear un nou programa d’intercanvi d’investigadors predoctorals conjunt. Aquesta iniciativa internacional vol fomentar la realització d’estades en els respectius centres per part dels seus investigadors en les primeres etapes de la seva carrera. L’objectiu és complementar la formació d’aquests professionals en el camp de la medicina regenerativa a través de la experiència en un centre estranger d’alt nivell.

El nou programa, que respon a l’objectiu d’internacionalització del pla estratègic de l’IDIBELL, pretén fomentar la mobilitat i interacció entre les dues institucions, i enfortir la col·laboració científica.

En l’acte, el Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, i el Dr. Yun-Dong WU, sotsdirector executiu del SBZL, van mostrar la seva satisfacció per l’inici d’aquesta acció conjunta van destacar l’oportunitat d’enriquiment que suposa pels dos centres. Per la seva banda, el Dr. Xinhao Zhang i el Dr. Ángel Raya, coordinador del programa de Medicina Regenerativa i impulsor de la iniciativa a l’IDIBELL, van explicar els detalls del projecte i com es portarà a terme.

 

 

El programa contempla la mobilitat d’entre 5 i 10 estudiants a l’any que realitzaran estades de com a mínim 6 mesos. Tots ells tindran el seguiment de dos supervisors, un de cada centre, que asseguraran el màxim èxit professional i personal de l’estada.

Aquest nou programa d’intercanvi comptarà amb un comitè de seguiment, amb representació de les dues institucions, que s’encarregarà de seleccionar els candidats idonis per a participar-hi, fer-ne el seguiment i coordinar la iniciativa. Tot plegat per assegurar el màxim aprofitament de l’intercanvi i teixir noves connexions i col·laboracions que representin un valor afegit per a les dues institucions.

 

El Shenzhen Bay Laboratory

El Shenzhen Bay Laboratory és un centre establert a Guangdong-Hong Kong-Macau Greater Bay Area impulsat per la ciutat de Shenzhen i la Universitat de Pequín. El centre juga un paper molt important en el desenvolupament de la regió, ja que actua com a eix central de les ciències de la salut. El SZBL combina el potencial intel·lectual de la regió amb les avançades tècniques de les quals disposen per a realitzar recerca d’alta qualitat.

El centre xinès realitza una recerca biomèdica transversal dirigida a la prevenció i control de malalties com el càncer, les síndromes metabòliques, malalties cardiovasculars o neurodegeneratives.

 

IDIBELL

L’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca orientat vers la millora dels problemes de salut de les persones. Per aconseguir-ho duu a terme una recerca bàsica i clínica d’alt nivell organitzada en quatre àrees temàtiques: la de càncer, la de neurociències, la de medicina translacional i la de medicina regenerativa. La recerca, la innovació i la societat són els pivots sobre els quals els investigadors treballen cada dia per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

L’IDIBELL té investigadors propis i integra la recerca que es duu a terme a l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans, l’Institut Català d’Oncologia a l’Hospitalet i la Universitat de Barcelona al Campus de Bellvitge.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top