L’AELAM fa un donatiu de 21.000 euros per a la recerca en limfangioleiomiomatosi

  • L’AELAM va signar un acord l’any 2015 per tal de dur a terme una col·laboració estratègica per a desenvolupar un projecte de cribratge de noves estratègies terapèutiques per a la limfangioleiomiomatosi. 
NO109 Donatiu AELAM_Imatge

Una representació de l’AELAM (Associació Espanyola de Limfangioleiomiomatosi) ha fet entrega d’un donatiu de 21.000€ per a la recerca en aquesta malaltia. Aquesta col·laboració servirà, entre d’altres, per a desenvolupar un projecte de cribratge de noves estratègies terapèutiques per a limfangioleiomiomatosi (LAM). 

L’acte d’entrega s’ha realitzat a l’Hospital Duran i Reynals i ha comptat amb la presència del director general de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Gabriel Capellá; la directora general de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), Candela Calle; i del cap del grup de recerca en Càncer de Mama i coordinador del programa ProCURE, Miquel Àngel Pujana, que lidera aquesta investigació. 

Què és la LAM? 

Es tracta d’un tumor pulmonar molt poc freqüent. Es dóna principalment a dones, en general en edat fèrtil, en les quals apareixen quists als pulmons que afecten les vies aèries, els vasos limfàtics i els sanguinis i dificulten la respiració. A més, els pulmons es van degenerant i al final pot arribar a ser necessari un transplantament. 

Es tracta d’una malaltia sense cura i, per tant, és necessari promoure la seva investigació i cercar solucions. Així doncs, l’AELAM realitza diverses accions amb el propòsit de recaptar fons i poder-los destinar a la investigació de la malaltia.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top