IDIBELL, reacreditat com a institut d’investigació sanitària per l’Institut de Salut Carlos III

campus_idibell

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha estat acreditat novament aquest mes de maig com a institut d’investigació sanitària per l’Institut de Salut Carlos III. Aquesta certificació avalua l’excel·lència en investigació i un finançament adequat, assegurant l’ús adequat dels recursos públics i privats del centre. L’Institut podrà continuar accedint a diferents programes d’investigació per obtenir fons per desenvolupar nous projectes i garantir el manteniment i la millora dels recursos tècnics i humans actuals.

 

L’IDIBELL es va convertir en un dels primers cinc centres d’investigació sanitària certificats per l’ISCIII el 2009. El desembre de 2018 es va sol·licitar la renovació de l’acreditació. Un grup d’auditors de l’Institut de Salut Carlos III va realitzar la visita d’anàlisi el 2 i 3 d’abril de 2019 i va emetre el seu informe final el 14 de maig. Finalment, el 30 de maig de 2019, el Comitè d’Avaluació va adoptar l’acord per emetre un informe favorable per a l’acreditació de l’IDIBELL.

 

Aquesta nova acreditació implica formar part d’una xarxa d’instituts vinculats al Sistema Nacional de Salut i poder utilitzar l’acreditació atorgada com un element de difusió de les activitats de recerca. Juntament amb la certificació CERCA, que també es va obtenir a principis de 2019, l’IDIBELL es posiciona com un pol d’excel·lència en investigació translacional en salut, fomentant la cooperació entre recerca bàsica i clínica.

 

L’IDIBELL és un dels 31 instituts de recerca en salut acreditats, 7 dels quals es troben a Catalunya: l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR), l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau) i l’Institut d’Investigació de l’Hospital del Mar (IMIM).

 

Scroll to Top