L’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer entrega 16.186 euros per a la recerca del càncer d’estómac a l’IDIBELL

20171112_IDIBELL_Paella

En el marc d’una paella popular que va reunir set-centes cinquanta persones a l’espai Cúbic de Viladecans, l’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer va entregar ahir a l’IDIBELL un taló per valor de 16.186 euros per a la recerca de noves teràpies en la lluita contra el càncer d’estómac, liderada per la Dra. Núria Sala (IDIBELL-ICO). La xifra reuneix els fons que l’Associació Viladecans Contra el Càncer ha anat recaptant durant tot un any, mitjançant l’organització d’activitats de tota mena, com caminades populars, fires solidàries, sessions de ball i xerrades de conscienciació social al voltant de la malaltia. La festa, que va comptar amb la presència de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de la ciutat i de la junta de l’Associació, presidida per Maria Lluïsa Capdevila, fou amenitzada amb diverses activitats lúdiques i de caràcter solidari, i comptà també amb una intervenció de la Dra. Sala, que assistí a la jornada acompanyada de les oncòlogues mèdiques de l’ICO Maica Galan i Òlbia Serra. La investigadora, visiblement sorpresa, va agraïr efusivament el donatiu, que ajudarà el seu equip de recerca a avançar en la búsqueda d’un tractament més personalitzat del càncer d’estòmac.

L’acord de col·laboració entre l’IDIBELL i l’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer es remunta a inicis de 2016. En resposta a la voluntat del col·lectiu de destinar, any rere any, els seus donatius a un projecte concret de recerca contra el càncer, l’IDIBELL obre, anualment, una convocatòria interna de projectes que, un cop prioritzats, es presenten a l’Associació durant una jornada de visita als laboratoris i de contacte amb els investigadors. Durant el proper 2018, l’entitat treballarà per reunir fons solidaris per al projecte de cerca d’un tractament per a les metàstasis del càncer d’origen desconegut, presentat per Dr. Manel Esteller.

Scroll to Top