Ramon Salazar rep finançament per un projecte de recerca sobre càncer de còlon

????????????????????????????????????

El director de Recerca Clínica de l’ICO, cap d’Oncologia Mèdica i coordinador del programa Oncobell de l’IDIBELL, Ramon Salazar, ha estat premiat amb una ajuda econòmica que li ha concedit l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i l’Institut de Salut Carlos III (ISCII) per tal de poder continuar el seu projecte d’investigació dins el Programa ‘TRASCAN de Horizonte 2020’ de la Unió Europea. En concret, el seu treball de recerca sobre el càncer de còlon estudia el DNA circulant tumoral per identificar el risc de malaltia persistent en estadis 2 i 3. Aquest projecte el realitza en col·laboració amb l’oncòloga de la l’Hospital de la Vall d’Hebron, Elena Elez, i està liderat des de França.

Aquesta ajuda econòmica, que permet tenir més mitjans pels projectes d’investigació, ha estat gràcies a la iniciativa de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i l’Institut de Salut Carlos III (ISCII) amb l’objectiu de poder millorar les dotacions d’aquestes investigacions finançades per la Unió Europea per tal de millorar els tractaments, augmentar la supervivència dels pacients, contribuir a un diagnòstic precoç i frenar la malaltia.

Projecte TRASCAN
TRASCAN és una xarxa integrada per 25 entitats de 19 països que va néixer amb l’objectiu de potenciar els resultats de la investigació en càncer i aprofitar de forma més eficient, els recursos gràcies a la col·laboració entre els equips científics de diferents nacionalitats. La convocatòria general de TRASCAN adjudica 14 ajudes. D’aquestes, cinc són de grups espanyols i ara també seran finançades per l’AECC i ISCIII.

Scroll to Top