Èxit del No Limits Barcelona, la gimcana urbana de la conducció ecològica i sense barreres

20171028_IDIBELL_NoLimits_0

El passat dissabte 28 d’octubre a la tarda va tenir lloc el No Limits Barcelona, la gimcana urbana de la conducció ecològica i sense barreres. L’esdeveniment, que organitza ECOM juntament amb Rally Classics i que compta amb el suport d’IDIBELL, enguany arriba ja a la seva 4a edició. Com en edicions passades, aquesta prova automobilística d’orientació i estratègia, que aposta per la promoció de l’esport inclusiu i el respecte pel medi ambient, va oferir en el Village –instal•lat en el Moll de la Marina de Barcelona– activitats diverses adreçades a tota la ciutadania, i una exposició d’estands d’empreses que ofereixen productes i serveis per facilitar l’autonomia de les persones amb discapacitat.

El No Limits Barcelona és una prova adreçada a la participació de conductors amb discapacitat (al volant dels seus automòbils, vehicles sense carnet o quad) i conductors de vehicles ecològics (elèctrics, híbrids, a gas o que consumeixen combustible fòssil i emeten un màxim de CO2, fins a 129 gr/km). Enguany com a novetat, s’ha obert la participació també a motos elèctriques.

Aquesta prova inclusiva i ecològica està concebuda com una gimcana urbana que permet la participació –com a copilots– a infants a partir dels 12 anys perquè comencin a sensibilitzar-se sobre la riquesa de la diversitat i sobre la importància d’una conducció eficaç, sostenible i eficient, valors sobre els quals el No Limits Barcelona vol promoure la reflexió. En ella, l’orientació i la intuïció dels equips participants són la clau per a la classificació final, i no pas la velocitat. No guanya qui primer arriba sinó qui millor planifica.

Desvinculant-se per complet de qualsevol símil amb la competició, al No Limits Barcelona guanya qui completa el passaport amb el menor nombre de punts possible després de passar per 6 controls de pas dels 16 que hi haurà distribuïts per zones emblemàtiques i de fàcil accés, de la ciutat de Barcelona. Per obtenir el millor resultat, es tracta de planificar una ruta específica per buscar els punts amb menys afluència. Tots els equips comencen amb 1.000 punts i cada control de pas en descompta una quantitat concreta segons el nombre de participants que hagin passat pel mateix emplaçament, fins a un màxim de 50 si un sol equip ha passat per aquell punt.

A tots els controls de pas hi ha comissaris voluntaris que s’encarreguen de segellar el passaport dels participants. Un any més s’ha comptat amb la col•laboració de Voluntaris 2000 per a la cerca de voluntaris per a la prova i per a la dinamització d’algunes de les activitats del Village. Aquest esdeveniment aposta per la promoció i el reconeixement de l’aportació del voluntariat social a la construcció d’una societat més cohesionada.

El No Limits Barcelona també compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Barcelona Esports.

Scroll to Top