El Concert de Nadal de L’Hospitalet, solidari amb l’IDIBELL

20161217_ConcertCorals

Capaços contra la discapacitat intel·lectual. Aquest és el lema de la campanya de sensibilització i mecenatge que l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha dut a terme durant el mes de desembre, i que tindrà el seu punt àlgid el proper divendres 23, dia en què se celebrarà el Concert de Nadal de la ciutat de l’Hospitalet.

La discapacitat intel·lectual afecta greument la capacitat mental i adaptativa de les persones que la pateixen; provoca l’alteració del desenvolupament i la comunicació de les neurones del nostre cervell, i molt sovint és deguda a mutacions genètiques. Els darrers avenços científics han permès identificar diversos gens associats a aquesta malaltia, com els que estudia el grup de recerca de l’IDIBELL liderat pel Dr. Xavier Altafaj. El projecte dels investigadors, que desenvolupen la seva tasca a l’Hospitalet, avalua l’efecte d’un conjunt de mutacions en receptors involucrats en la neurotransmissió, i ho fa amb la finalitat de dissenyar teràpies personalitzades aplicables de forma ràpida a la pràctica clínica, que permetran millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Amb l’objectiu de reunir fons solidaris per a aquest projecte de recerca, l’IDIBELL va sumar-se, un cop més, al moviment global GivingTuesday, que dedica un dia a tot el món (el 29 de novembre) a celebrar l’acció de donar. Seguidament, el passat 14 de desembre, el Dr. Altafaj va difondre la seva investigació a la ciutadania en una sessió del cicle de divulgació científica Pessics de Ciència, celebrat a la masia de Can Riera. Finalment, i gràcies a un acord entre l’IDIBELL i l’Ajuntament de l’Hospitalet, els dos Concerts de Nadal que enguany

s’organitzen a la ciutat recaptaran fons solidaris per al projecte de lluita contra la discapacitat intel·lectual.

Per una banda, el Concert de Corals i Cors de L’Hospitalet, celebrat el passat dia 17 de desembre a l’església de Santa Eulàlia de Mèrida amb la participació de les corals Xalesta, Elisard Sala i Heura, i els cors Adinoi i Creixent, reuní prop de 400 persones. Per l’altra, el Concert de la ciutat, que tindrà lloc el proper dia 23 a les 21h al Teatre Joventut, comptarà amb l’espectacle 100 anys Sinatra”, de l’artista Bruno Oro i la Dream Big Band Vicens Martin. El total de la recaptació per la venta d’entrades d’aquest concert també es destinarà, íntegrament, a finançar el disseny de teràpies personalitzades per al tractament de la discapacitat intel·lectual que es du a terme a l’IDIBELL.

Scroll to Top