La XII Marató del Mediterrani correrà per vèncer les malalties autoimmunes

20161010_maratomed_samarretes2

El proper dia 12 d’octubre, la Marató del Mediterrani, una de les cites consolidades de la programació esportiva del país, arribarà a la seva XII edició. Sota el lema No corris, vola! els participants a la cursa podran realitzar, de forma voluntària i per primera vegada en la història d’aquesta competició, una aportació solidària a un projecte de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Aquesta nova oportunitat de contribuir en la cerca de fons per a impulsar la investigació serà possible gràcies a l’acord de col·laboració al qual han arribat el departament de Fundraising de l’IDIBELL i l’empresa Zona Vip Events, organitzadora de l’esdeveniment. Els donatius solidaris que s’aconsegueixin reunir es destinaran a la investigació de les malalties autoimmunes.

L’artritis reumatoide, la colitis ulcerosa, la psoriasi o, entre d’altres, la diabetis dels nens i els joves són, totes elles, malalties autoimmunes. És a dir, malalties causades per l’acció adversa del nostre sistema immunitari quan, en comptes de protegir-nos contra virus o bacteris, es converteix en agressor de les cèl·lules i els òrgans del nostre cos i ens ataca. A l’IDIBELL, l’equip dirigit per la Dra. Mercè Pérez treballa per desenvolupar noves teràpies per al tractament d’aquestes malalties, que resultin més efectives i que tinguin menys efectes secundaris que les actuals, que encara són massa agressives i poc específiques. En concret, el projecte al qual seran destinats els fons recollits durant la Marató és absolutament innovador i parteix de la identificació (mitjançant un model virtual) de dues molècules petites, IDI9 i IDI25, que inhibeixen de forma específica el conjunt de senyals que donen lloc a la resposta immunitària. El potencial terapèutic d’aquesta recerca és molt gran, perquè els resultats tant podran ser aplicats al tractament de malalties autoimmunes com en la teràpia del trasplantament d’òrgans. I els beneficis socials, científics i econòmics del seu desenvolupament tindran una gran rellevància.

El tret de sortida i el punt d’arribada de la Marató del Mediterrani -que l’any passat aplegà més de 3000 corredors- tindran lloc a l’interior del Canal Olímpic de Catalunya. Les entitats que hi donen suport són l’Ajuntament de Castelldefels, l’Ajuntament de Gavà, la Diputació de Barcelona i EQUACAT (Canal Olímpic de Catalunya).

El proper dia 12 d’octubre, la Marató del Mediterrani, una de les cites consolidades de la programació esportiva del país, arribarà a la seva XII edició. Sota el lema No corris, vola! els participants a la cursa podran realitzar, de forma voluntària i per primera vegada en la història d’aquesta competició, una aportació solidària a un projecte de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Aquesta nova oportunitat de contribuir en la cerca de fons per a impulsar la investigació serà possible gràcies a l’acord de col·laboració al qual han arribat el departament de Fundraising de l’IDIBELL i l’empresa Zona Vip Events, organitzadora de l’esdeveniment. Els donatius solidaris que s’aconsegueixin reunir es destinaran a la investigació de les malalties autoimmunes.

L’artritis reumatoide, la colitis ulcerosa, la psoriasi o, entre d’altres, la diabetis dels nens i els joves són, totes elles, malalties autoimmunes. És a dir, malalties causades per l’acció adversa del nostre sistema immunitari quan, en comptes de protegir-nos contra virus o bacteris, es converteix en agressor de les cèl·lules i els òrgans del nostre cos i ens ataca. A l’IDIBELL, l’equip dirigit per la Dra. Mercè Pérez treballa per desenvolupar noves teràpies per al tractament d’aquestes malalties, que resultin més efectives i que tinguin menys efectes secundaris que les actuals, que encara són massa agressives i poc específiques. En concret, el projecte al qual seran destinats els fons recollits durant la Marató és absolutament innovador i parteix de la identificació (mitjançant un model virtual) de dues molècules petites, IDI9 i IDI25, que inhibeixen de forma específica el conjunt de senyals que donen lloc a la resposta immunitària. El potencial terapèutic d’aquesta recerca és molt gran, perquè els resultats tant podran ser aplicats al tractament de malalties autoimmunes com en la teràpia del trasplantament d’òrgans. I els beneficis socials, científics i econòmics del seu desenvolupament tindran una gran rellevància.

El tret de sortida i el punt d’arribada de la Marató del Mediterrani -que l’any passat aplegà més de 3000 corredors- tindran lloc a l’interior del Canal Olímpic de Catalunya. Les entitats que hi donen suport són l’Ajuntament de Castelldefels, l’Ajuntament de Gavà, la Diputació de Barcelona i EQUACAT (Canal Olímpic de Catalunya).

Scroll to Top